|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

MARIO JAMAN: Ne mogu biti predsjednik NK Solin jer nemam knjižicu “Zna Se”

 

Nakon jučerašnjeg Komentara Dana Tko su IGRAČI, a tko IGRAČKE “Miroslav Dugeč dao ostavku na mjesto predsjednika NK Solina”, u inbox nam je stigla poruka predsjednika solinskog SDP-a, Maria Jamana.

 

Moram se oglasiti pošto se moje ime i moja pripadnost određenoj stranci povezuju u velikoj ljubavi s HDZ-om, što nema nikakve veze s istinom.

Kao što znate, a za one koji ne znaju, između ostalog obnašam dužnost člana uprave i koordinatora omladinske škole NK Solin isključivo što sam tražio i zbog toga se priključio bez ikakve naknade, naravno jer sam Solinjanin, gdje sam i sam igrao u svim kategorijama Solina, kao i moj otac koji je više od 20 godina igrao u NK Solin i usadio mi ljubav prema tom klubu kao i gradu kojeg svim srcem živim .

Rezultati i napredak u omladinskom pogonu su vidljivi iako bih sada ja, a još do prije par mjeseci i moj kolega na istim dužnostima Ivan Spajić, htjeli i organizacijski podignuti na još višu razinu funkcioniranja. Naišli smo na razne prepreke radi čega je on na moju veliku žalost odstupio.

U svakom klubu postoje problemi pa tako i u NK Solinu koji po mome razmišljanju nisu nerješivi. Mislim i to sam u nekoliko navrata rekao i inzistirao da je najveće dobro našeg kluba Omladinski pogon koji može pripremiti igrače za Prvu momčad Solina, naravno uz nekoliko iskusnih, kvalitetnih igrača koji će ubrzati njihov napredak. Moramo staviti akcent na to pogotovo što igramo s pionirima i kadetima 1 HNL, a juniori su amaterski prvaci Dalmacije, finalisti za amaterskog prvaka Hrvatske, osvajači Županijskog kupa protiv Hajduka, i ne mogu navest sve uspjehe ove sezone, mlađih kategorija, gdje nam i Hajduk gleda u leđa.

U NK Solinu trenira preko 340 djece i koja bi politička opcija ukinula sredstva da ta djeca ne uživaju u onome što vole, a najvažnije od svega nisu na ulici, žive zdravo i imaju obaveze i razvijaju se da budu zdravi dio našeg Grada i društva.

Moje djelovanje u NK Solinu nema veze s politikom, niti želim, niti propagiram svoja politička uvjerenja, tako da mogu svima u upravi pa i predsjedniku i samom Gradonačelniku reći i ukazati na ono što mislim da nije dobro. Interesira me isključivo napredak NK Solina i da se vrati na mjesto gdje je bio, drugi klub u Dalmaciji odmah iza HNK Hajduk, a ne sitni politički poeni.

Ljubavi između Hdz i Sdp u ovom gradu nema, nego uvažavanje, poŠto je HDZ vlast, a također ako mi SDP mislimo da nešto nije u redu, što se radi, da kritiziramo.

Zato na kraju ponavljam ne mogu biti Predsjednik Nk Solin jer nemam knjižicu “Zna Se”, jer sam neovisan u svakom pogledu, a i gradonačelnik bi imao velikih problema kad bi imao neposlušnog predsjednika pogotovo iz “oporbenih redova”.

Gradonačelnik je pogriješio u prethodna dva izbora predsjednika, iako ih cijenim, pogotovo posljednjeg Mira Dugeča i u potpunosti ga razumijem i u konačnici, izgubili smo što sam rekao na početku njegovog mandata, da ćemo ga izgubiti kao odličnog tajnika. Na kraju sami prosudite, ima li ljubavi između HDZ-a i SDP-a i zaista, mogu li ja postati Predsjednik.

Hvala, Mario Jaman

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik, glavni urednik, novinar i fotograf Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u