|  |  |  |  | 

Grad Solin Solin info Zanimljivosti ZP Izdvojeno

SRITAN TI SEDMI ROĐENDAN

 

 

Volin kratko čestitat rođendane. Dvi riči, dovoljno da skužiš moju želju. Ma kad imaš sedan godina i kad te sa svi strana „bubaju“, e onda valja malko prošireno bit o’ pomoći, u službi normalna daljnjeg razvoja.

Sritan ti rođendan portalu dragi, SOLIN-LIVE, koji si svojin postojanjem mene spasija. Tebi je sedan a meni sedandeset.

Ti si tek zakoračija, a ja pomalo iskoračujen, u/iz okvir/a zvanog život.

Upoznali smo se u Solinu di si se ti rodija, a di san se ja doselija. Svidija si mi se na prvu. Malo naivan, nezril, nesnalažljiv, ma živahan, no namjerom častan, osvoji me te ti odlučih pomoć. Po meni to je bilo jako ispravno ali sa zanimanjem san očekiva dali je to moguće?

Moguće je! Otvori si mi svoja vrata, stranice, pa san ja to iskoristija. Kako? Činjenica je da si ti meni pomoga i pomažeš. Ja volin pisat. Krepa bi da ne pišen u ovi pozni zeman. Veliki Smoje je jednom reka, u pozno doba, da bi isti tren umra kad mu nebi bilo moguće pisat.

Odlučiti se za pisanje, odlučuješ se za stvarnost.

O’ prvog dana san ti da do znanja da suradnja mora bit iskrena, zasnovana na povjerenju u službi boljitka našeg lipog grada Solina. Kako tada tako i danas. Ja virujen tebi ti viruješ meni. Ma ja san malo zeznut tip. Ja se ne trudin ako trud ne pada na plodno tle di izrestu korisni plodovi.

Sedan godina sijemo. Sedan godina, kroz tisuće napisa, građanima Solina dajemo materijale informatičkog smjera, i namjere, a oni nama daju signale prihvaćenosti. Da nije tega ja bi odusta a virujen i ti.

Doduše, mnogi nas ne vole. Ne što nismo dobri, što lažemo, varamo, petljamo se di ne triba, već iz jednog mizernog razloga. Opravdano im smetamo. Ugrožavamo im zacrtan put i plan skrojen negdi di nije dostupnost javnosti predviđena. Demokracija nudi i traži javnost. Svi smo dil jedne obitelji u granicama našeg grada, svi pridonosimo njegovu razvoju te bi nam svima bilo u interesu da put u budućnost bude bez zamki i škerci nedostojnika demokratskog zadatka.

Kad si javan, jasan, glasan i otvoren, tad imaš pravo i na grešku. Kad caruje skrivenost, pokvarenost i tajnovitost, tada si sam greška.

Naš okvir jest naš Grad, sa potrebitosti da se itamo i u dodirne međišnike kao i na centar o komu ovisimo.

Mi se potpisujemo punim imenom i prezimenom. Mi i sliku nudimo da se zna tko to uporno nudi teme na razmišljanje. Mi govorimo otvoreno, bez straha, bez srama, spremni na kritiku, dijalog i izvinjenje ako se zabluda potkrade. Doduše, mi i biramo one dostojne za dijalog.

Svatko sa pristojnim i znatiželjnim namjerama može zaronit u naše stranice i uvirit se kako je proteka naš zajednički sedmogodišnji suživot di su se teme nizale vazda u interesu za napretkom, ističući mladost, talent i dostojanstvo čovika.

Koliko smo uspjeli, Vi prosudite.

Kako dalje? Na isti način. Sa Vama, uz Vašu pomoć, do zajedničkog cilja.

Sritan ti rođendan kumpanjo.

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.