|  |  | 

Sport Sport

ŽKK SALONA: Prva liga košarkašica skupina Jug

 

Pobjeda i poraz na startu prvenstva

Nova sezona za košarkašice Salone je počela u neobičnim uvjetima, pandemija je učinila svoje. Nova pravila i poštivanja svih epidemioloških mjera, treninzi su se sveli na gradsku dvoranu, i to sa pet na tri termina. – Svi se bore u jednoj dvorani za termine utakmica i treninga, teško je ugoditi svima – zaključit je iz razgovora s trenericom ŽKK Salona Damirom Fredotović.

Ove sezone uz standardne ekipe Vodica, Otočca i Salone priključile su se četiri Zagrebačke ekipe, Orka, Istok, Jabuka Zaprešić i Folka 9. Ekipa Salone je otvorila prvenstvo protiv ekipe ŽKK Istok u Zagrebu, pobijedivši s pola koša razlike, 54:55. U drugom kolu na domaćem parketu su uvjerljivo poražene od ŽKK Orka, rezultatom 47:75.

– Navikavamo se na nove uvjete i prilagođavamo. Iako su tek dvije utakmice odigrane, nama je početak sezone donio brojne ozljede i osipanje. Dvije igračice su ozlijedile koljeno, dvije imaju probleme sa prstima na ruci, ali idemo dalje uzdignute glave. Srećom naša Marijeta Prkić, koja je otišla u Zagreb na fakultet, dobro će nam doći sada kada smo u problemima s ozljedama, i jako nam nedostaje prvenstveno u obrani i skoku. Ovaj vikend smo opet u Zagrebu i Marijeta će nastupiti za nas. Nadamo se boljim danima i što manje ozljeda, a našim djevojkama što brži oporavak i povratak na teren – naglasila je trenerica Fredotović.

Iskoristile su blagdanski dan bez nastave i odigrale trening utakmicu. Najmlađe članice zaslužuju pohvale za trud i zalaganje koje pokazuju na svakom treningu. Nastavljaju vrijedno trenirati dok iščekuju bolja vremena i povratak školskoj dvorani! Bravo cure!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.