|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

Želja za statusom Grada jača od pješačkih staza

neven komentar

Često sam u zadnje vrijeme imao priliku prateći medijska događanja čitati o našoj susjednoj Općini Klis kao jednoj od najuspješnijih Općina u Hrvatskoj. Ponukan svim tim informacijama dao sam si malo vremena prošetati i kamerom zabilježiti njene ljepote.

Naime, velike su se stvari u tako maloj Općini dogodile…  preuzimanje Solinske pametne klupe, LED rasvjeta, pa EU fondovi za uređenje cesta, uređenje nadaleko poznate Kliške tvrđave koju pohode mnogi turisti, a oni su Općini od velike važnosti jer treba popuniti općinski proračun. Tu su i biciklističke staze i pohvalno besplatan parking ispod same tvrđave i još poneki budući projekti (npr. Sveučilišni kampus) koji su na putu za EU fondove.

Obzirom na vrijeme u kojem živimo jako pohvalno, dok ne zagrebete malo u neke druge sfere koje su trebale biti daleko prije LED rasvjete, i EU fondova za ovo i za ono, zbog našeg svita, a ne samo da smo lipi i šesni za drugoga…e to su pješačke staze, pločnici koje teško da ćete naći u samom centru Općine Klis, zone koje su od važnosti za nas i našu djecu koja rastu i igraju se tu svaki dan, oni ne dolaze kao turisti samo na dan ili dva, oni su tu i trebali bi moći imati sigurnu stazu do škole, sigurnu pješačku zonu.

Nisam imao potrebu nakon ovoga zalaziti dublje, jer zasigurno postoje djelovi Općine koji nemaju ni kolničku stazu.

I zato mogu samo reći… dragi oci Klisa ponosnoga koji je odoljevao i samim Turcima, shvatite da je osnovni element svakog modernog urbanog grada…mjesta…općine… prometna infrastruktura, svatko tko ima razvijenu prometnu infrastrukturu je bogat u svakom pogledu…zavrnite rukave i osigurajte svojim žiteljima ono što zaslužuju u 21 stoljeću…nadam se da ću se pri svom ponovnom dolasku ugodno iznenaditi…jer sve drugo bi bilo sebično naspram Klisa i Klišana.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...