|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Završeno drugo izdanje “Dalmacija Ultra Trail”

 

 

Ovog vikenda završeno je drugo izdanje Dalmacija Ultra Trail-a u kojem su članovi “Trail i treking klub Strka” iz Mravinaca bili iznimno aktivni i kao volonteri i kao trkači! Livija Puljak, Jakša Rošin, Roberto Kovačić su nastupili na 20km utrci te su ujedno stigli i volontirati, a Ante Pešić – Golub je na najprestižnijoj utrci od 155km osvojio treće mjesto!!

Pa da pohvalimo sve njihove članove koji su posvetili mnogo vremena u organizaciji ovog događaja i to: Ante i Marjana Bubić, Ante i Darija Ercegović, Suzana Marović, Hrvoje i Anita Kedžo, Igor Drašković, Katarina Kukučka, Vedrana Jerić-Miloš, Martino Vučičić te Ivan Roguljić! A posebno su ponosni na njihovog doživotnog predsjednika Marka Hermana koji je ujedno bio i “Course Director” DUT-a, a najviše pohvala sigurno zaslužuje Anamaria Marović koja je samo nekoliko dana ranije završila na operaciji slijepog crijeva, no to je nije nimalo omelo da i dalje odradi vrhunski svoj dio posla.

Također jedno veliko hvala ide članovima PD Sveti Jure na čelu sa Đuljom Katić koji su bili volonteri kroz naš Solin i dijelom kroz Klis. Nažalost imali su problema kroz sv. Kajo i Salonu jer su nepoznate osobe skidale oznake i zastavice, no srećom volonteri su često bili u blizini i na vrijeme reagirali prije dolaska trkača, tako da je utrka kroz Solin prošla bez problema.

Ne zaboravimo ni na Strkin pomladak koji je uspješno odradija i “Kids Race”! Za kraj, još jednom bravo svim Strkašima, a ako smo kojeg slučajno zaboravili, nije bila namjera.

Šta se tiče ovogodišnjih pobjednika, na utrci od 155km pobijedio je Matthias Kodym (Austrija) sa vremenom od 20:53:32, dok je kod žena slavila Katarzyna Szewczyk iz Poljske sa vremenom od 27:53:28.

Druga utrka od 100km u kojoj je slavio Slovenac Jan Božić (11:40:32), te Katja Kegl Vencelj (14:01:41), u trećoj utrci onoj od 60km pobijedila je Slovenka Ajda Radinja(6:16:19) koja je ujedno bila i pobjednica utrke, a kod muškaraca je slavio Poljak Przemysław Bień (6:34:05). Četvrta i najkraća od 20km u kojoj je pobjedu odnio Mađar Zoltan Zóka-Ujhelyi (1:50:22) te Slovenka Eva Tušar Suhadolc (2:12:27).

Fotogaleriju pogledajte na facebook Dalmacija Ultra Trail.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL