|  |  |  | 

Grad Solin Nekategorizirano ZP Izdvojeno

ZAŠTO PIŠETE NEISTINU SLOBODNA DALMACIJO? “Ne prodaje se krunidbena bazilika”

 

Foto: screenshot web SD/ilustracija

U današnjoj Slobodnoj Dalmaciji izašao je članaka pod naslovom Nevjerojatna ponuda na tržištu nekretnina: samo nekoliko kilometara od Splita prodaje se krunidbena crkva kralja Zvonimira iz 11. stoljeća!

Da je riječ o neistini i populističkom naslovu gospode iz Slobodne na svom facebook profilu potvrdio je i načelnik općine Klis, Jakov Vetma.

[NE PRODAJE SE KRUNIDBENA BAZILIKA]

Ne znam kome je u interesu širiti dezinformacije. Navedeno zemljište koje se prodaje na ovoj fotografiji nalazi se uz samu kuću, iza automobila. Ne prodaje se krunidbena bazilika već je zemljište u obuhvatu kulturnog dobra te je vlasnik, po zakonu, dužan prije prodaje trećoj osobi nekretninu ponuditi državi.

Objava načelnika Klisa do sada je dobila dva komentara;

Bitno je da oni dobivaju klikove, i eto bombastičnog naslova. P.S.; nebi su čudio da je naručen

Potpisujem sve, a pogotovo od PS pa nadalje…

Naslov članka kaže jedno “…prodaje se krunidbena crkva kralja Zvonimira iz 11. stoljeća!”, a u tekstuZemljište uz Put Majdana, na godinama polemičnoj administrativnoj granici Solina i Klisa, koje se nalazi unutar zone spomenika kulture, crkve svetog Petra i Mojsija gdje se okrunio slavni Zvonimir, u puku poznatije kao Šuplja crkva, oglašeno je na prodaju.”

Najžalosnije od svega, je činjenica, da Grad Solin i Općina Klis svaku godinu uplatu pozamašnu svotu kunica iz godišnjeg proračuna na račun Slobodne Dalmacije. Ono što mi je upalo, je to, da se najveći iznosi uplaćuju u predizbornoj godini.

Grad Solin

(2015. = 110.733,75 – 2016. = 89.921,25 – 2017. = 112.081,63)

Općina Klis

(2015. = 12.347,50 – 2016. = 3.663,70 – 2017. – 27.538,88)

 

Povezani članci

OTKRIVAMO! Kako vladajući Solina “drže”...   Foto: logo Grada Solina/Solin Live/screenshot youtube TV Jadran/ilustracija Krajem ovog mjeseca, 28.02.2018. slavimo dvije godine od osnut...
mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik, glavni urednik, novinar i fotograf Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u