|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

Započinje Solin winterfest

 

 

Solin winterfest, jedini zimski festival u županiji i ove će godine pružiti zanimljiv i raznolik sadržaj svim zainteresiranim posjetiteljima koji će ih potaknuti na posjet gradu Solinu.

S iznimno uspješnim turističkim rezultatima, porastom od 56 % u broju dolazaka (26239) i 45 % u broju noćenja (97557) u 2022. godini u odnosu na 2021. godinu, zadovoljstvo nam je najaviti manifestaciju “SOLIN WINTERfest” koja će se održati od 14. siječnja do 29. siječnja 2023. godine na području grada Solina u organizaciji TZ grada Solina u suradnji s gradom Solinom – poručila je Jelena Stupalo, direktorica Turističke zajednice Grada Solina.

Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, GK Solin, hotelom Salona palace, hotelom President, Arheološkim muzejom u Splitu. Riječ je o projektu zimskog festivala, jedinog takvog u županiji, koji se već sedmu godinu zaredom organizira u Solinu, a koji kroz različita događanja u dva tjedna prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova. Osim edukacije svojih sugrađana (djece i odraslih) te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude vansezone i pozicioniranje grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godinu, sukladno strateškim ciljevima razvoja turizma u RH.

Program Solin winterfesta se sastoji od 10 događanja (plesnjaci, tečaj starih zanata, interpretacijske šetnje, radionice, izleti, predstava te koncert), koji će se održavati u zatvorenim prostorima grada Solina od hotela, Teatrina GK Solin, Doma kulture Zvonimir, ali i na otvorenim prostorima poput Salone ili Krunidbene bazilike kralja Zvonimira.

Detaljan program događanja nalazi se u nastavku teksta.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL