|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Zaklada Ana Rukavina i Regionalni klub IPA splitsko-dalmatinska pozivaju građane na akciju upisa u Hrvatski registar u Solinu

 

U petak, 8. studenoga, od 10 do 15 sati Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Regionalnim klubom „International Police Association“ splitsko-dalmatinska i Klubom dobrovoljnih darivatelja krvi PU splitsko-dalmatinske održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Solinu.    

Akcija će se održati u prostoru hotela Salona Palace (Ul. don Frane Bulića 87) povodom Treće međunarodne konferencije Sigurnost povijesnih gradova – izazovi turizma, s ciljem osvještavanja građana o važnosti pomaganja oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljima.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 62.840 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 114 oboljelih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u