|  |  | 

Vijesti ZP Izdvojeno

XI. MEĐUNARODNI – INTERREGIONALNI KULINARSKI FESTIVAL “BISER MORA 2016”

biser mora

SOLIN LIVE POSJETIO JE XI. MEĐUNARODNI – INTERREGIONALNI KULINARSKI FESTIVAL “BISER MORA 2016”

Slikoviti gradić Supetar, domaćin je 11. gastro manifestacije godine “Biser mora”. Manifestacija nudi niz kuharskih natjecanja, prezentacija, javnih rasprava, školskih i sportskih natjecanja, tematskih gastro večeri, zabave sa poznatima.

Ove godine natjecatelji dolaze čak iz 20 zemalja. Prvi puta otvaranje festivala je 07. travnja,  na Supetarskoj rivi, u 13:30 h. Tijekom četiri dana ovog kulinarskog festivala, koji se održava od 07. do 11. travnja, sudionike manifestacije i njihove goste očekuje bogati program, kuhat će se po cijele dane, sve kategorije natjecanja su popunjene, a osim natjecanja kuhara, kulinarskih radionica, gastro izložbe te tematskih večera organiziraju se izleti po Braču, razgled biciklama, posjet vinogradima, čuvenoj pustinji Blaca ( i Solin ima svoja Blaca ) .

Današnji dan započeo je kuharskim delicijama na samoj Gradskoj rivi, gdje su svi gosti mogli kušati raznolika jela. Festival je otvorila Gradonačelnica Supetra Ivana Marković, i naglasila da je do sada sudjelovalo preko 300 kuhara iz 20 zemalja i time je manifestacija “Biser Mora” ispunila svoj cilj i postala najveća manifestacija na ovom dijelu Mediterana. Nakon otvorenog festivala rivom su prodefilirali biciklisti, a festival se nastavio u Restoranu Adria.

Program festivala…

 

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL