|  |  | 

Komix ZP Izdvojeno

Vranjic, dio Svetog Kaja, Centra i Priko Vode spaja se sa Splitom

 

Brza cesta Solin – Kaštela postaje neutralna zona.

Screenshot google maps/dio Solina (označen narančasto) spaja se sa Splitom

Zbog projekta nadvožnjak kod ex Mercator, Solin je podijeljen na dva dijela. Južni dio Solina, onaj ispod brze ceste Solin – Kaštela od ovog ponedjeljka postaje dio Splita.

Kakav bi bili portal a da prvi ne doznamo što se događa u našem gradu, kamere koje smo postavili po cijelom Solinu su nas upozorile da se poznati okupljaju u prostorijama NK Omladinac u Vranjicu.

Odmah sam zaključio da se radi o tajnom sastanku čelnih ljudi Solina, Splita i Hrvatskih cesta. Kako kamere snimaju i zvuk sluša sam cijeli razgovor i doznao temu sastanka i odluke koje su donijeli.

Razlog su naši članci koji prozivaju gradonačelnika Dalibora zbog nastalog problema naselja Priko Vode. Naime početak radova kod ex Mercatora izbrisao je pješačku stazu kao i semafore i stanovnicima onemogućio prelazak brze ceste Solin – Kaštela. Iako se gradonačelnik hvalio da su prihvaćeni SVI uvjeti Grada Solina, dokazuje da nitko iz Grada nije mislio na pješake jer alternativnog pješačkog prijelaza kod ex Mercator nema.

Na sastanku su donesene sljedeće odluke;

1. Granica Solina završava do ruba brze ceste Solin – Kaštela

2. Gradu Splitu se pripaja dio Solina koji se nalazi s druge strane (oznaka narančasto na slici)

3. Brza cesta Solin – Kaštela postaje neutralna zona

4. Zbog sigurnosti građana na solinskoj i splitskoj strani podiže se zid visine 8 metara

Zid će graditi tko drugi nego solinska firma PING PONG d.o.o., izgradnja uskoro počinje, radovi će trajati i projekt će biti gotov.

Ovim potezom gradonačelnik Dalibor osigurao je stanovnike cijelog Solina i naš portal više nikada neće moći prozivati njegovo visočanstvo.

Članak koji se nalazi u kategoriji KOMIX nije stvarna vijest, te će vas nasmijati kroz sliku i tekst
mm

ABOUT THE AUTHOR

Članak koji se nalazi u kategoriji KOMIX nije stvarna vijest, te će vas nasmijati kroz sliku i tekst