|  |  | 

SD Županija ZP Izdvojeno

Vozači, pazite na sigurnost školaraca u prometu!

 

S početkom nove školske godine učenici se vraćaju kao sudionici u prometu – pješaci i biciklisti. Tim povodom Cemex ponovno podsjeća vozače da paze na sigurnost djece i mladih u prometu.

Ova inicijativa, koja je već postala nezaobilazan dio početka svake školske godine, podiže svijest o važnosti sigurnosti djece u prometu te potiče na odgovorno ponašanje svih sudionika. S obzirom na snažan naglasak na zaštitu zdravlja i sigurnosti, a i da u svom poslovanju ima važnu komponentu cestovnog prijevoza, Cemex prepoznaje svoju društvenu odgovornost i u ovom području sigurnosti.

Među brojnim aktivnostima, tvrtka je poslala važne upute i podsjetnike svojim vozačima te svim prijevozničkim tvrtkama s kojima surađuje, kao i informativne letke s nizom korisnih savjeta i uputa o sigurnoj vožnji. Dodatno se uložilo i u podizanje svijesti među zaposlenicima pa su unutar pogona postavljeni informativni plakati koji ističu važnost sigurnosti djece na prometnicama s početkom školske godine.

„Koristimo ovu priliku da raznim aktivnostima i porukama kao što su ne tipkaj dok voziš, drži razmak, uspori i slično, podsjetimo javnost na sigurnost naših najmlađih u prometu. Posebno oprezan treba biti na prometnicama koje se nalaze u blizini škola i vrtića, a osobito sada kad se broj djece na ulicama povećava,“ istaknuo je Fabjan Ruščić, Cemexov voditelj zaštite na radu.

Na ovaj način, Cemex doprinosi stvaranju okruženja koje potiče i podržava pozorno i odgovorno ponašanje svih vozača.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL