|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

VILIBOR I MISLAV, LAŽNI MESIJE U BORBI ZA IZDAŠNU EU PLAĆU

 

 

Približava se Dan cirkusa, odnosno veliki praznik demokracije, izborni dan. A na listama su se uprizorili svakaki poznati i nepoznati likovi. Ali nisu problem ni Alka Vuica, ni Ava Karabatić, sve je to zabavno. Svi oni gradonačelnici, župani i zastupnici u EU parlamentu na parlamentarnim listama su prevara, ali već smo navikli na te koji skupljaju glasove, a onda u Sabor uđe neka anonimna zamjena.

Oni na listama koji osobito vrište su Mislav Kolakušić i Vilibor Sinčić, kojima jedan mandat u EU parlamentu nije dovoljan da osiguraju dovoljno egzistencije koliko su oni zamislili. (Valjda smo već naučili da nikad nije dovoljno).

A uhljebili su se na listama Domovinskog pokreta, čudne stranke koja će se raspasti na nekoliko fragmenata i prije nego dođe do Sabora.

Zašto ih je Domovinski pokret odlučio udomaćiti na svojim listama? Izračunali su da bi mogli nešto dobiti njihovom sljedbom, odnosno dobiti više nego izgubiti.

A njih dvojicu je uhvatila panika kad su shvatili da nakon 5 godina nevidljivosti nemaju nikakve šanse. Osim ako ih neka stranka ne odluči udomiti, iz nekog čudnog razloga. I to se i dogodilo.

Borci u Europi protiv Europe

Oni su vitezi borbe protiv globalizma. Ali nisu definirali što to znači u realnosti? Ako Hrvatska izađe iz EU, za što se oni deklarativno bore, gdje će to oni zaraditi 10 000 eura mjesečno? Ali oni ionako govore o suverenizmu, a mole Boga za globalizam, jer samo on im može omogućiti ovaj luksuz.

Oni su zapravo samo vitezovi za svoju udobnu plaću. Fejk superheroji koji spašavaju samo i isključivo sebe.
I imaju opaki plan za još jedan mandat. Naime, sad će biti manekeni na listi za Sabor, a za 2 mjeseca će se ukazati na listi za EU parlament, i tako izravnati račun s Domovinskim pokretom koji je iskalkulirao dobiti nešto glasova preko njih.

Jedini program koji imaju je populizam. Kolakušić je nadmašio Kolindu Grabar-Kitarović svojim nadrealnim izjavama, od toga da će u jednom danu ukinuti 6 tisuća zakonskih propisa do toga da će preuzeti sve funkcije u državi i postati valjda Kim Jong Un.

Znam da im je konkurencija jaka, ali ova dvojica su zaista iritantna. Za Dubravku Šuicu bar znamo da se ne pretvara ono što nije. Ona ne obećava da će osloboditi Hrvatsku korupcije kao Kolakušić. Ali oni su spremni odglumiti da su spasitelji, dok su jedino i isključivo spasitelji vlastite imovine.

Pravo (i pravda) na vlastitu sinakuru

Kad nanjuše izbore, eto njih na vidiku, odraditi jednu blic kampanju, koliko im vlastita lijenost dopusti. I prodavati priču kako se oni „bore za hrvatske interese“. Još nismo čuli za ijednu njihovu inicijativu. Zbog Biljane Borzan bar se neće kvariti kuhinjski aparati svake 2 godine, a kako je to Kolakušić poboljšao život građana?
Tragikomično je da će dio birača opet pasti na ljigavi trash koji će im servirati ova dvojica uz sve te parole o promjeni Hrvatske. Jedino znamo da u Hrvatskoj sve ostaje isto ili postaje gore, a jedino što se mijenja je njihov bankovni račun.
Zato se nadam da će Kolakušić doživjeti poniženje na ovim izborima. Jer nema ništa opasnije od lažnih proroka.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Profesorica hrvatskog i engleskog, turistički vodič, sudski tumač, predavač na Erasmus seminarima za profesore, te autor na lokalnim portalima Solin live, Dalmatinski list i Kaštela.com