|  |  | 

Pametnomu dosta ZP Izdvojeno

VIDILA ŽABA DA SE KONJI KUJU PA I ONA DIGLA “RUKU”

 

 

U životu ruku možete dizati na dva načina; “na nekoga” ili “za nekoga”. Oba načina su koliko popularna toliko i nepopularna, ovisi o kutu gledanja, kontekstu u kojem se akcija poduzima i naravno što će to dizanje za posljedicu imati.

Recimo da ti ćaća prilipi odgojno obrazovnu trisku a da ne možeš zvat nijedan od ovih telefona u boji, zaključaš se u sobu, malo izbeštimaš i nakon početnog šoka skužiš da je to bilo za tvoje dobro. Dok je ova metoda bila visoko pozicionirana u svakodnevnom životu nije bilo šanse da sutra digneš ruku na nekoga, ako si ga sašija onda je taj to debelo zaslužija što će nakraju i sam skontat. Isto tako nema šanse da digneš ruku za nekoga jer on to s druge strane ničin nije zaslužija. Jedina dva slučaja di se ruka daje svim srcem i di si siguran da nećeš falit jesu kad ih sklopiš i predaš Bogu u molitvi i kad je dadeš svojoj ženi /mužu na vjenčanju. U tom trenu su ti srce i duša najčistiji i odluka ne može biti kriva.

Pošto je ovaj svit odavna otiša u k…. tako se i ruka diže leva leva, malo “za”, malo “na”. Ćaćinu trisku su zaminili telefoni u boji, pravobranitelji i udruge svih vrsta i boja, gunđanje u sobi je zamjenjeno guglanjem. Telefoni u boji zvone ki ludi, ki da je u pitanju humanitarna akcija, a na njih se javljaju i savjete daju isfrustrirane osobe kojima je život negdi krenija ukrivo pa se sad našli vas dricavat. Sve će ti reć, kad ćeš je dignit, kad ćeš ga stavit, bitno je samo da prije poziva odabereš pravu boju telefona, jer ako se zajebeš, najeba si ko da si falija boju tablete.

Nakon silnih savjeta koje si pokupija sa svih strana od tobožnjih dušebrižnika spreman si i sam počet dilit savjete i dizat ruku. Kao logična destinacija i cilj tvoga puta, nameće se Sabor, misto di je dizanje ruku dovedeno do savršenstva. Kad počnu, to izgleda tako sinkronizirano, ki da vježbaju sa Vesnom Mimicom u Dobro Jutro Hrvatska. Nit znaju šta dižu i za koga dižu, šta i za koga pritiskaju, al ih dižu sa stilom. Oni kojima se odavna ne može dignit, dižu za nas i umisto nas. Sa svojim dizanjem, sve nam živo spuštaju, od nataliteta, životnog standarda, pa do perspektive i vjere u bolje sutra.

I sad se pojaviš ti da Sabor malo udre “refresh”. Ka ti ćeš to malo minjat, ti si budućnost Hrvatske, pun elana, ideja, snova. Krene prva sjednica, pa prvo glasanje, pa prvo dizanje ruku. Okreneš se malo oko sebe, vidiš žabo da se konji kuju, pa i ti digneš ruku.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR