|  |  |  | 

Grad Solin izbori 2021 ZP Izdvojeno

VELIKI PROPUST SOLINSKE KRONIKE: Hoće li netko odgovarati?

 

U ovom članku ćemo samo o činjenicama.

15. travnja, 2021. izašla je nova Solinska Kronika.

Novina koja se tiska u 1000 primjeraka. Tisak radi Slobodna Dalmacija i to po cijeni od 10 kuna za komad, a prodajna cijena je 7 kuna. Proda se nekih 100-200 komada i podijeli 200, ostalo ide u arhivu – izvor informacije, bivši ravnatelj Javne ustanove u kulturi

Tema broja su loklani izbori u kojoj su predstavljena 4 kandidata, HDZ – Dalibor Ninčević, DP – Tihomir Bečko, BS – Davor Mikas i SDP – Mario Jaman.

Prva nelogičnost je ta da su novine predstavile kandidata stranke SDP-a Maria Jamana koji se javnosti predstavio na službenoj facebook stranici 19. travnja, u 18:49h, a novine su izašle 15. travnja i ako računamo montažu i tisak članak je napisan, predpostavimo 13. travnja.

Je li novinarka Solinske Kronike postala vizionar? Hoće li u idućem broju unaprijed znati i rezultate izbora?

Druga nelogičnost je da nema kandidata Mladih, stranke NLM Solin Vedran Duvnjak. On se predstavio nakon HDZovog kandidata Dalibora Ninčevića koji je tu informacije objavio na svojoj službenoj facebook stranici 02. ožujka.

Vedran se prvi predstavio javno, medijima i javnosti  i to 09. ožujka, iz solinskog Amfiteatra.

Treća nelogičnost, nisu predstavili kandidata stranke HGS Josipa Keruma, a koji se predstavio medijima i javnosti 19. travnja, ispred Crkve Gospe od Otoka. Znači gospodin Josip predstavio se prije gospodina Jamana(SDP) a nije završio u novinama.

Ova nelogičnost dovodi u pitanje ono vizionarstvo koje sam spomenuo prije par crta i sumnjam da će novinarka unaprijed znati rezultate izbora (moram se šaliti, ali ovo je za plakanje).

E sad ću biti objektivan s činjenicama.

Druga strana iznijeti će obranu da su u prošlom broju predstavili Vedrana Duvnjaka, kandidata za gradonačelnika stranke NLM Solin. I istina je, ali na njihovu obranu nameću se pitanja;

Zašto ste njega predstavili u prošlom broju a niste Dalibora, koji je objavio kandidaturu 7 dana prije Vedrana?

Dalibora predstavljate u svakom broju zadnje četiri godine, zar mu je trebalo predstavljanje i u ovom?

Zašto ste objavili Jamanovu kandidaturu ako on osobno do tada nije objavio javnosti?

Zašto niste objavili kandidaturu Josipa Keruma a predstavio se prije Jamana?

Siguran sam da zbog ovog propusta nitko neće odgovarati jer vladajućima ide u prilog, ali moram dodati svoj komentar.

Do kada ćemo mi porezni obveznici financirati Solinsku Kroniku? Novinu koja je uvijek u minusu i koja nema smisla u 2021. godini u digitalnom vremenu. Zar nije malo previše za ovako mali grad da pored gradske web stranice, web stranice Javne ustanove u kulturi financiramo i novine koje se prodaju u 100njak komada.

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...