|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Uskrsna dječja likovna radionica u Vranjicu

 

U subotu, 23. ožujka, u organizaciji Udruge „Don Frane Bulić“ Vranjic, održala se uskrsna likovna radionica na otvorenom, ispred knjižnice u Vranjicu. Djeca su oslikavala velika “platna” i napravila prekrasne radove koji će ukrašavati zelene površine tijekom uskrsnih blagdana, a ona najmlađa djeca su bojala jaja.

Istovremeno su članovi Udruge organizirali humanitarnu prodaju narcisa, a sav prikupljeni novac bit će doniran udruzi žena oboljelih i liječenih od karcinoma – Udruzi Caspera.

Udruga „Don Frane Bulić“ Vranjic postoji već 40 godina i djeluje u više različitih sekcija. To su likovna, glazbena, literalna i dramska sekcija.

Više od 50 vranjičke djece redovito pohađa likovne i glazbene radionice koje se održavaju dva puta tjedno u Kulturnom centru „Don Frane Bulić“ u Vranjicu. Članovi Udruge često organiziraju edukativne radionice za djecu i sa vanjskim suradnicima kao što su muzeji, instituti ili gostovanja poznatih glazbenika.

Cilj radionica i ovakvih akcija je prvenstveno senzibilizirati djecu za osjećaj lijepoga, da spoznaju snagu zajedništva, da razvijaju kreativnost dalje od ekrana, socijalnu osjetljivost, očuvanje baštine i tradicije. Nastojimo djeci pokazat djetinjstvo kakvo smo mi imali. Pokazati da za igru i druženje nije potrebno puno, već zrno mašte i malo dobre volje – poručili sui z Udruge “Don Frane Bulić”.

Kako je veselo i kreativno bilo u subotu u Vranjicu, pogledajte na fotografijama.

Fotogaleriju pogledaj OVDJE…

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL