|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

UKRAJINA U MRAKU I ANTIKRIST U KREMLJU

 

 

UKRAJINA U MRAKU I ANTIKRIST U KREMLJU

Ludilo ne prestaje. Sad doista vidimo što znači živjeti u globaliziranom svijetu – to znači da i mi osjećamo taj rat. Cijelu jednu naciju se terorozira, a posredno se i terorizira cijeli svijet.

Winter is coming

Teroroziranje cijele jedne zemlje rezultat je ruskih vojnih neuspjeha. Ovo su doista očajnički potezi – gađanje dječjih igrališta, milijuni bez struje, sravnjivanje za zemljom gradova koji se ne žele pokoriti. Sve te odmazde su odraz ruske vojne nemoći. Koja se pokušava prikazati kao neki plan. Uništavanje infrastrukture je samo oblik polaganog genocida. Ne ubijaš ljude metkom, ali ako ih ubiješ smrzavanjem, u čemu je razlika?

Hitler je ubijao Židove plinom, Putin Ukrajince smrzavanjem. Razlika je samo da je ubijanje plinom nešto brže. A svi oni koji relativiziraju

Genocidna namjera je tako očigledna.

Vladimir Vladimirovič Putin mutirao je u pravog ratnog zločinca. Iako je sad očito da su svi znakovi tu bili i prije.

Duboko betoniziran u arhaičnoj ideji velikog ruskog naroda za koju je svima očito koliko je nazadna. Antikrist našeg doba personaliziran je u jednoj osobi, a to je trenutni vladar u Kremlju.

Geografski velika Rusija u kojoj većina živi u bijedi. Bilo bi bolje da je ove enormne svote koje troši na rat, potrošio na školstvo, zdravstvo i infrastrukturne projekte za poboljšavanje kvalitete života ruskog naroda. Ali naravno, to ga nikad nije zanimalo.

Ta velika Rusija toliko se kompromitirala da se samo reputacijski srozala duboko ispod nule.

Kakvo bi to tek bilo suočavanje da 150 milijuna Rusa shvati da je “Majčica Rusija” zapravo zločesta maćeha zbog koje ratuju i žive u bijedi, a mogli bi prosperirati?

Oni koji pokušavaju biti neutralni

Kako možeš biti neutralan protiv terorista? Možemo pronaći razne oblike opravdavanja, narrative kako je Ukrajina stradala jer je bila izazivač. To je kao da opravdavamo obiteljskog nasilnika zbog (pokušaja) ubojstva vlastite žene, jer “oni imaju kompliciranu povijest”. Svatko tko ima takav narativ da pokušava opravdati ruske sumanute postupke je ozbiljan relativizator zločina. Stao je uz nasilnika, agresora, terorista. Stao je uz svakog onog zlostavljača i ubojicu vlastite žene.

Svi ti relativizirajući narativi obično počinju sa :“Ne odobravam napad na Ukrajinu, ali…”. Znači da imaju razumijevanja za mučionice u Hersonu, ostavljanje milijuna bez struje i grijanja, i puštanje 35.000 silovatelja, ubojica i kanibala iz ruskih zatvora da se bore u Ukrajini. Bi li imali razumijevanja da netko to njima napravi?

Ukrajina ima takav geografski položaj, i tu nema pomoći. Uvijek će je direktno ili indirektno terorizirati “stariji brat” koji misli da polaže pravo na nju.

(Jedna od) najvećih laži ikad ispričana

Ta laž se ponavljala kroz povijest, a radi se o tome da “se boriš za svoju zemlju”. Jedino za što se boriš su elite, u ovom slučaju boriš se za opstanak diktatorova režima. Za njegovu vilu u Crnom moru od milijardu dolara. Rat je uvijek borba za još bolje živote elitama. I za vlastitu smrt.

Ukrajina vodi obrambeni rat, dakle nije imala izbora.

Umjesto da desatanizira Ukrajinu, bilo bi bolje da svojim Rusima na koje se toliko poziva osigura pristojno mjesto za život.

Od denacifikacije do desatanizacije

čak i narativi koje Rusija prodaje kao razlog za rat su toliko bijedni; kako je denacifikacija postala desatanizacija?

Nacisti iz Azova su pušteni u razmjeni zarobljenika. Onda su izgubili nacifikaciju kao razlog, pa im je ostao samo satanizam. I da, ima još jedan izgovor: uništavanjem energentske infrastrukture i teroriziranjem civila “vode rat protiv zapadnih vrijednosti”.

Planetarno sramoćenje

Koliko je potkapacitiran pokazuje koliko nije imao pojma za korupciju u vlastitoj vojsci koja se svjetski osramotila.

Pokušavaju vratiti Ukrajinu u srednji vijek, a pokazali su tko je zapravo u srednjem vijeku

Ukrajina ima tu nesreću da se sva ta bezumna mržnja protiv Zapada odvija na njenom teritoriju. Razinu koliko Rusija osramotila teško je uopće objasniti. To je više od planetarne, to je svemirska razina.

Bezbroj je primjera za to. Od milijun i pol nestalih uniformi, sumnjiva samoubojstva, nedostatak ikakve obuke, regrutiranje teških zločinaca u nedostatku ljudi.

Sad vidimo što se događa kad ostavimo nekog autokrata predugo na vlasti.

Kad neki autokrat predugo vlada, on mutira u jednu imperijalističku povijesno-revizionističku dehumanu

vrstu. Možda su oduvijek i bili takvi, ali sad se to vidi u punom sjaju. Posebno ako su niskog rasta, iskompleksirani su vlastitom veličinom – ili nizinom. I žele da najveća država u svijetu bude još veća. Iako već živo u bijedi i duboko je korumpirana. Ali ne, trebaju još teritorija.

Znači u ovom užasu koji se događa ne trebamo tražiti uzrok u zlim silama i ezoteriji, već u psihopatologiji – ovaj rat se vodi zbog Putinova niska rasta i odrastanjem u dubokom siromaštvu kojim je teško iskompleksiran.

Ne birajte vladare niska rasta i siromašnog podrijetla. Njihovi kompleksi će prije ili poslije izaći na površinu.

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Diplomirala hrvatski i engleski. Nakon 5 godina predavanja hrvatskog jezika na Braču, dajem otkaz i radim kao predavač na internacionalnim seminarima nastavnike pod organizacijom Erasmus +. Još uvijek pripremam i održavam seminare o temama iz neformalnog obrazovanja u Pragu, Madridu, Parizu... Poželim upoznati lokalnu povijest, pa u međuvremenu završavam tečaj za turističkog vodiča, što radim sezonski. Pisanje mi je oduvijek bilo strast i potreba, pa pišem za sebe i lokalne portale. Solin live je zadnji u nizu :)