|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

UGROŽENA SIGURNOST DJECE DO ŠKOLE Zašto nema pješačke staze?

 

Više roditelja čija djeca pohađaju Osnovnu školu Vjekoslav Parač (naselje Sveti Kajo) nam se obratilo jer su zabrinuti za sigurnosti svojih najmilijih.

Naime cijela ulica Dudini nema pješačku stazu, puna je rupa i rupetina i jako je uska. Dva auta se ne mogu mimoići, a prilikom školske smjene ista je prepuna đaka kao i roditelja koji po svoju djecu dolaze automobilima.

– Evo vidiš što je ovo i kako poslati svoje dijete da samo ide u školu, pita se jedan od roditelja.

Svake izbore od 91. pa do danas obećaju nam uređenje ovog igrališta i ulice i još ništa nisu napravili. Bitno da prid izbore spremu gradele kod mjesnog odbora, ponovu obećanja i većina naših mještana će im ponovo dat svoj glas, tvrdi drugi otac školarca.

– Postoje dvi prečice kojom djeca dolaze do škole, prva je nasuprot glavnog ulaza u školu(slika 17), a druga (slika 17(2)) je po sredini ulice. Vidi i sam pa mi kaži bili ti svoje dite pustija da ide samo do škole. Za vrime kiše 10 puta je gore, e onda tek nastane je… krkljanac, dodaje treći roditelj.

Molim te ako misliš pisati o ovoj temi, nemoj ništa pitati vladajuće i ravnatelja škole, sve fotografije su dokaz da ih nije briga za našom dicom. Veliki broj medija piše bajke o Solinu, svako malo neki PR članci gradonačelnika i dogradonačelnika Solina, a sve zato što ih vladajući financiraju preko gradskih i državnih firmi, tobože za reklamiranje, za kraj je zapaprila ljutita majka.

Dragi čitatelji to nije sve, u cijelom krugu škole postoji 7 mjesta za koševe od smeća, a samo jedan koš koji “jedva da stoji”. Da ne pišem puno u nastavku pogledajte fotografije.

Foto: Solin Live

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u