|  |  |  |  | 

Kultura Kultura Nekategorizirano ZP Izdvojeno

U subotu započinje manifestacija “Romantika u Saloni”

 

Ulaz na manifestaciju je besplatan!

U organizaciji Turističke zajednice Grada Solina i ove će se godine održati manifestacija Romantika u Saloni i to 13. godinu zaredom.

Cilj ove manifestacije je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri. Sa zadovoljstvom ističemo kako je spomenuta manifestacija dobitnik prestižne turističke nagrade “Simply the best 2013” za kvalitetu i inovativnost u razvoju turizma – rekla je Jelena Stupalo, direktorica Turističke zajednice Grada Solina.

PROGRAM MANIFESTACIJE

Ovogodišnji program sastojat će se od sljedećih tematskih događanja:

Noć gladijatora 13.7.2024., Amfiteatar, Salona u 21:00h, sajam od 20:00h

Uz borbu gladijatora udruge Spectacula Gladiatoria te povijesne udruge Ruva Leu iz Italije, show s vatrom Elsie Angeles Novaković u društvu cara Dioklecijana i carice Priske te antički sajam (antičke radionice za djecu, antičke igre, mirisovnica, radionica “Budi mali arheolog” te bajkaonica u 20:00h ispred kuće Parać). U okviru večeri omogućeno je i besplatno razgledavanje u pratnji turističkog vodiča s polaskom u 20:00h s Manastirina. Također osiguran je i besplatan prijevoz autobusom iz Trajektne luke (preko puta pošte – Lavanda tours) do Salone (zaobilaznica) te povratak u 22:45h.

Druga večer rezervirana je za Antičko vjenčanje (26.7. Vrt Tusculum, Salona 21:00h) kroz koju se prezentira kako je izgledalo tradicionalno vjenčanje u doba antičke Salone, uljepšavanje mladenke i mladoženje, prikaz ceremonije vjenčanja i svadbene večere te glazbeni nastup Leopolda Stašića. U okviru večeri dostupno je i besplatno razgledavanje u pratnji turističkog vodiča s polaskom u 20:00h s Manastirina.

Zadnja večer u okviru Romantike u Saloni je Sajam antičkih zanata (3.8. na Malom Glorijetu od 20:00 do 23:00h).

Donosimo dašak antike u centar grada Solina uz tradicijske zanate kao što su kovač, lončar, radionica antičkih suvenira i mozaika, radionicu za djecu “Budi mali arheolog” kao i glazbeni nastup Stipana Popovića te Ivane Kenk Kalebić. – poručila je direktorica Stupalo.

Kalendar događanja u organizaciji Turističke zajednice Grada Solina

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL