|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

U ČAST DON FRANE BULIĆA

 

 

Kroz knjižicu „Moje zgode u Solinu“, izdavača Turistička zajednica grada Solina, imamo priliku upoznati neko drugo lice solinskog velikana.

Na promociji u Domu Zvonimir biranim rječima su nam se obratili autori knjižice uz posebnog gosta koji je utjelovio lik samog don Frane. Ispričano je niz zgoda koje don Franu prikazuju ko izuzetno duhovitog i snalažljivog čovika. Knjižica je besplatna, preporučamo da dođete po svoj primjerak.

Potrebni su ovakvi treni kad se na dostojanstven način odužujemo onima koji su ostavili trag te sve pohvale mladim ljudima Solina koji su u niz navrata, svojom aktivnošću i radom, pokazali da nam je stalo.

Ovakvom praksom valja nastaviti jer time dokazujemo svoju pripadnost, čuvajući uspomene na one koji su u svoje vrime trasirali put prepoznatljivosti našeg grada.

Zato još jednom izjavljujem žal što se olako ispustila iz ruku mogućnost zaštite rodne kuće don Lovre Katića jer naprosto fali spomeničko muzejski prostor u našem gradu. Muzej gdje bi se imalo što pokazati mladim naraštajima i drugima koji su svjesni velikog spomeničkog bogastva Solina.

Još jedna stvar raduje jer je vidljivo kako ni zimsko vrime ni pandemija nisu prepreka da naš Grad živi nekim posebno prepoznatljivim životom kroz kulturno umjetnička zbivanja.

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.