|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

U 40-oj godini preminuo omiljeni glazbenik Jurica Martinić: ‘Utihnule su solinska i kaštelanska glazba, bez njega ništa više neće biti isto‘

 

 

Tužna je vijest zatekla Brač, Solin i Kaštela. U 40. je godini preminuo Jurica Martinić Cezar, rođeni Bračanin, član Gradske glazbe Zvonimir Solin. Od njega su se dirljivim porukama oprostili solinski glazbari, kao i Puhački orkestar Brassčuta koji nastavlja tradiciju Limene glazbe Pučišća osnovane još u 19. stoljeću.

Gradska glazba Zvonimir Solin oprostila se od svoga člana, rođenog Bračanina, Jurice Martinića Cezara (19.12.1982. – 7.1.2022.).

Svoju posvetu počeli su pjesmom:

“Doviđenja, dragi, doviđenja;

Ti nam prijatelju jednom bješe sve.

Urečen rastanak bez našeg htijenja

obećava i sastanak, zar ne?”

Solinski glazbari potom nastavljaju:

“Ovo je trenutak u kojem zastaju riječi u grlu i zvuci u našim instrumentima, ostaju suze jer smo izgubili dragog prijatelja i člana naše Glazbe JURICU MARTINIĆA koji nas je iznenada i prerano napustio 7. siječnja 2022.

Veličina jednog vremena ne mjeri se brojem otkinutih listova na kalendaru nego onim što je i kako je u tom vremenu učinjeno. Jurinih velikih 16 godina koje je darovao našoj Glazbi ostavljaju duboki trag u njenoj stoljetnoj povijesti jer je on u svojem vremenu učinio najviše što je mogao – dao je cijelog sebe, do posljednjeg tona, do posljednjeg daha…

Bez njega više ništa neće biti isto, ni koncerti, ni probe, ni putovanja ni fešte… ali ostaju neizbrisive uspomene na jednog dobrog, dragog, optimističnog i uvijek nasmijanog prijatelja koji će na neki drugačiji način i dalje biti prisutan u svakoj našoj odsviranoj noti i ispričanoj priči iz glazbarskog života. Iza Jurice ostaje ogromna praznina, ali i ponos što je bio i ostaje dio nas.

Dragi naš prijatelju, počivaj u miru Božjem”, stoji u objavi.

 

 

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL