|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

TRIBA LI NAM OVAKAV ŽUPAN?

Prije solinski, danas županijski – Obećanko

Tragikomično je iz dana u dan gledat i slušat našeg župana kako jalovo i neuspješno glumi heraja prid novinarskim mikrofonima i kamerama.

Čovik je nakon nemilog događaja u domu umirovljenika najavija rigorozne korake u kažnjavanju odgovornih. Nije bilo sumnje da se to odnosi na njihova uhljeba, upravitelja doma kojeg je postavila njegova partija i koji spada baš pod njegov djelokrug odgovornosti.

Danas, nakon dosta dana, mutavo objašnjava da se još nije završilo sa inspekcijskim nadzorom.

Vjerojatno nikad i neće, a obećanja našeg župana polako odlaze u zastaru. Kao i sve što on obeća.

Triba li nam čelnik stožera koji samo bezuspješno obećava a o ničemu ne odlučuje. Koja je njegova uloga u nemilom događaju na Barutani gdje jedan starac i desetak maskiranih provokatora prkose zakonu i zdravu razumu.

On tu ne smije prstom maknut dok mu crkveni šefovi ne daju kakav mot. I to samo što može reć. Triba li nam produžena ruka državnog stožera da samo unosi zabunu.

Njegova funkcija je potpuno marginalizirana.

On je samo maska i istureni piun prema javnosti. Pa on i je postavljen da služi vlasti a nikako svom narodu u kojeg se zaklinje.

Djeluje zbunjeno pa umjesto čestitanja Uskrsa, čestita Božić.

Zavuka se u svoju stožersku rupu i poviri samo kad triba obmanit. Podatke koje on iznosi može i neki drugi administrativni službenik. Jer sve drugo nije u njegovoj domeni niti on to zna.

Njegova rečenica i obećanje kako će bit rigorozon i dosljedan spadaju u satiru sa kojom se inače zna bavit.

Zaista, treba li nam ovakav župan?

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u