|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Tri hrvatska reprezentativca zagrebačku adresu zamijenili su za solinsku, Damir, Luka i Marko novi su stanovnici najmlađeg grada

 

Foto: Solin Live

Krajem travnja u Zagrebu je održano Seniorsko prvenstvo hrvatske u boksu. U lijepom ambijentu Hrvatskog boksačkog kampa nastupili su tri hrvatska reprezentativca koji su zagrebačku adresu zamijenili za solinsku, Damir Plantić, Luka Plantić i Marko Zeljko.

Damir i Marko uz dva osvojena zlata u klub su donijeli i dva pehara, onog za najboljeg borca i tehničara prvenstva, a najmlađi Luka je donio je srebro zlatnoga sjaja.

Prošlog tjedna posjetili smo klub, čestitali vodstvu na povijesnom rezultatu, boksačima zaželjeli dobrodošlicu u naš grad i u rukavicama porazgovarali o budućnosti.

Kakvi su vam planovi nakon ovog prvenstva?

Moram naglasiti da smo ovim rezultatom osigurali nastupe na europskom prvenstvu koje se održava od 21. lipnja do 30. lipnja, u Minsku (Bjelorusija), a samo europsko prvenstvo održava se u sklopu europske olimpijade – Damir Plantić.

Na prvenstvu smo vidjeli da službeno niste nastupili za BK Salonu, a medalje i pehar ste donijeli u Solin, možete li objasniti našim čitateljima o čemu je zapravo riječ?

Da istina, Luka je jedini službeno nastupio za Salonu, a ja i Damir za stare klubove. Nažalost prijelazni rok za sve boksače je 15. kolovoza, ali medalje i pehare smo osvojili za Salonu, za Solin. Sve pripreme za to prvenstvo smo odradili u Solinu, a i ove pripreme za europske igre, ponosno je istakao Marko.

Kakvi su vam dojmovi o klubu, Solinu, stanovnicima našega grada?

U Solinu imamo odlične uvjete, od hrane, smještaja i naravno treninga. Zahvaljujemo se našem Ivanu Džakuli, konobi Gurman i svima u klubu koji nam pomažu. Istakao bih trenera Tomislava, kao i kondicijskog trenera Jeronima Žužula, kazao je Luka i dodao Volim more i ljeto, a Solin je sve to.

Uz jednu modricu ispod oka zahvalili smo se našim Zlatnim boksačima i zaželjeli im još mnogo medalja.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...