|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Tokić će u Osijeku biti pomoćni trener i analitičar

 

Foto: Jakov Teklić

Prije desetak dana trenerom Osijeka imenovan je Borimir Perković, nekadašnji veznjak bijelo-plavih. Perković se kao glavni trener istaknuo odličnim epizodama u Šibeniku i Interu u kojima je afirmirao čitav niz mlađih igrača, a osim što je dugo godina bio pomoćni trener Zlatku Daliću u Al Ainu samostalno je trenirao i Varaždin.

U njegovom stožeru uz Ivu Smoju, Karla Primorca, Filipa Šušnjaru i Marina Vučka bit će i Duje Tokić. On će obavljati funkciju pomoćnog trenera i analitičara, a s Perkovićem je već surađivao u vremenu kada je on bio trener Šibenika

– S trenerom Perkovićem sam u super odnosu, dugo se poznajemo i puno pričamo o nogometu. Pomogao sam mu i usko smo surađivali dok je Perković bio trener u Šibeniku, reći će Tokić na pitanje kako je došlo do njegova angažmana u Osijeku te dodati:

– Zahvala svim klubovima i trenerima s kojima sam radio od Dugopolja, preko Solina i Uskoka. Želim posebno zahvaliti ljudima koji vode Uskok jer su mi dali šansu da samostalno vodim ekipu. Stali su iza mene i vjerovali mi, a zahvaljujem i svim suradnicima u Klisu i igračima, ali i navijačima Uskoka. Ostajem navijač Uskoka, a kada budem u prilici na Klisu sam uz ogradu s mojim Gilom, Ilijom, Lolom i ostalima…

37-godišnji Tokić je bivši golman, koji se nakon igračke karijer kalio kao trener golmana u Solinu i Dugopolju. Proteklih godina ime je stekao kao pomoćni i glavni trener drugoligaša Solina, ali i kao uspješni trener juniora. Čak četiri puta preuzimao je seniore kluba pokraj Jadra i uspješno “gasio vatru” kad je trebalo. S juniorima Solina osvojio je ligu NS Split te je kroz kvalifikacije malo nedostajalo da uđu u 1. HNL, nakon udaraca s bijele točke Orijent se plasirao među prvoligaše. Od ljeta je vodio Uskok, a nakon sjajnog ulaza u sezonu u posljednje vrijeme Uskoci su malo posustali te ih ostavlja na osmom mjestu 3. NL jug.

Što ti je život, prošli vikend pognute glave napustio je stadion u Biogradu, a ovaj u ga čekali izazovi u SuperSport HNL.

Izvor: dalmatinski nogomet

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL