|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

SVIJET U RUKAMA PARANOIČNOG OBAVJEŠTAJCA

 

“ZLOČIN RATA JE U TOME ŠTO UBIJANJE NIJE ZLOČIN”

Rusija ratuje u 21. stoljeću tehnologijom 20. stoljeća, a doktrinom 19. stoljeća

Najveća svjetska ludost, dokaz da smo mi promašena vrsta, se odvija opet ispočetka, po tisućiti put. Događaju se nezamislivi užasi koji su još donedavno bili užasno nezamislivi.

Odvija se igra ubijanja, dok su upaljene sve svjetske kamere.

Nisu u pravu oni koji se bude da Zapad zagovara jednoumlje – zna se tko je agresor, a tko žrtva. Onaj tko je naredio napad na drugu zemlju. I tako pokopao i vlastitu.

Dvadeset godina na vlasti je dovoljno da se izgradi masovni represivni aparat. Neprobojan toliko da ni mušica ne može proći. Represivan režim je sam sebi svrha, želi prvenstveno očuvati sam sebe.

Opstanak režima ili opstanak planete

Što je spreman napraviti diktator na vlasti da sačuva vlastiti život?

Nije teško zaključiti da je spreman na sve. Davno je pređena točka bez povratka

Ako je u pitanju opstanak njegova režima, zašto bi mu bilo stalo za opstanak planete?

Diktatori su inače opasni, a kad je u pitanju njihov žvot, onda im uništavanje planete uopće nije upitno. Potpuno je jasno da, ako on padne, pokušat će povući što više za sobom.

Ruski suicid

Rusija je poput poludjelog bračnog partnera koji ubija bračnog druga, a zatim i sebe.

Jer ovo ne može biti samo ubojstvo. Ovo je i samoubojstvo.

Strahovito je mobilizirati 300 000 ljudi (to je brojka samo za javnost) da ratuju u jednom uzaludnom ratu. Da idu u klaonicu.

Još topovskog mesa je ubačeno u igru da se ne bi priznao poraz.

Zašto? Jer jedan 70-ogodišnjak ne želi umrijeti?

Vrući i Hladni rat

Samo što se paralelno odvija pravi rat i hladni rat. I granatiranje uz doslovno punjenje masovnih grobnica i prijetnje uništavanjem nuklearnim oružjem.

Sve je uzalud ako je odluka o uništenju civilizacije u rukama ograničenog obavještajca.

Anakronija

anakronizam: anakronìzam m 〈G -zma, N mn -zmi〉 : 1. osoba, običaj, ideja, događaj i sl. koji je stavljen u epohu kojoj ne pripada 2. ono što je zastarjelo, ono što se zakašnjelo javlja iz nekog drugoga, prošlog vremena [boljševizam krajem 20. st. je čisti anakronizam]; nepravodobnost, nesuvremenost

Nesuvremenost je kad živiš u 21. stoljeću, ali mentalno si zapeo u Sovjetskom Savezu. Kad ideš osvajati teritorij druge zemlje.

Rusija je pripojila ovaj teritorij, a nema kontrolu ni nad svojim ogromnim teritorijem.

Zašto geopolitika uvijek pobjeđuje

Može se održavati tisuću antiratnih prosvjeda dnevno, ali nema pomoći. Uvijek pobjeđuju interesi. Geopolitičke igre su dogovorile dosadašnje sukobe, a uzrokovat će i buduće. Za Putina je raspad SSSR-a je “najveća geopolitička katastrofa 20. stoljeća” – naravno, ne pita se ljude koji su se odvojili jel to i za njih katastrofa.

Reinkarnacija Hitlera

Svi znakovi su tu.

Dovoljno je vidjeti kako se odnosi prema vlastitim ljudima.

Šalje ih u smrt, a ovima koji ostanu uskraćuje istinu. To može napraviti samo netko tko iskonski mrzi sve Ruse.

Proglašena aneksija 4 ukrajinske regije, koje čak nisu ni pod kontrolom. Isto tako je mogao pripojiti Rusiji dijelove Venere, Marsa i Saturna.

Što “majčica Rusija” može ponuditi zemljama koje želi vratiti pod svoje okrilje?

Ništa dobro. Baltičke zemlje bježe od nje kao od kuge. Prvom prilikom uletjele su u NATO. Nitko danas ne želi živjeti u represivnom sustavu u kojem svako izražavanje mišljenja može završiti zatvorom, a preko televizije te stalno šopaju propagandom. Nitko ne želi živjeti u tom distopijskom svijetu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Diplomirala hrvatski i engleski. Nakon 5 godina predavanja hrvatskog jezika na Braču, dajem otkaz i radim kao predavač na internacionalnim seminarima nastavnike pod organizacijom Erasmus +. Još uvijek pripremam i održavam seminare o temama iz neformalnog obrazovanja u Pragu, Madridu, Parizu... Poželim upoznati lokalnu povijest, pa u međuvremenu završavam tečaj za turističkog vodiča, što radim sezonski. Pisanje mi je oduvijek bilo strast i potreba, pa pišem za sebe i lokalne portale. Solin live je zadnji u nizu :)