|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Svećenik Roko Kaštelan naglasio “Nećemo politiku u našoj crkvi”

 

Svećenik Roko Kaštelan

Više vjernika danas mi je pohvalilo našeg svećenika Roka.

Nisam čest gost u Crkvi, i ne pišem baš vjerske članke, ali sam bia na jednoj njegovoj svetoj misi. Upoznao sam ga i osobno i imam jako dobro mišljenje o njemu stoga me nisu iznenadile ove današnje informacije.

Prvi i jedini

“Svećenik Roko Kaštelan, iznio je snažnu poruku tijekom jutarnje svete mise, ističući jasno stajalište da politika nema mjesta u crkvi niti oko nje. U svojoj objavi, koja je privukla pozornost svih vjernika naglasio je da Gospin otok, kao vlasništvo Crkve, ne smije biti izložen političkim manipulacijama.” tvrdi mi prvi sugovornik.

U svom odlučnom govoru, svećenik Kaštelan jasno je upozorio vjernike da neće biti političkih diskursa unutar crkvenih zidova te da neće sugerirati za koga bi trebali glasati. Njegova odluka da se distancira od političkih tema iznimno je rijetka u lokalnoj crkvenoj zajednici te je istaknuta kao hrabar korak u razgraničavanju duhovnog i svjetovnog, riječi su drugog vjernika.

Gospin otok je sveto mjesto, posvećeno vjeri i duhovnosti, i ne bi trebao biti podložan političkim igrama i manipulacijama. Njegove izjave dobile su podršku među vjernicima koji su cijenili jasan stav prema politici unutar crkvene zajednice.

Moram naglasiti da ovaj potez čini svećenika Kaštelana prvom i jedinom osobom u solinskoj župi koja je javno rekla “Ne politici”. Njegova hrabrost u suprotstavljanju političkom utjecaju u crkvi mogla bi poslužiti kao primjer drugima diljem regije, potičući ih na slične korake u očuvanju duhovne čistoće crkvenih prostora.

Svećenik Kaštelan nastavlja služiti svojoj zajednici s predanošću i duhovnom posvećenošću, naglašavajući važnost očuvanja crkvene zajednice kao mjesta mira, molitve i duhovne obnove, oslobođenog političkih podjela i sukoba.

Njegova hrabra odluka zasigurno će ostaviti trajan utjecaj na vjernike i promicati duhovni mir unutar crkvene zajednice.

Bravo naš Roko.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...