|  | 

Solinjani pitaju

SVE ZA NAŠE DRAGE SUGRAĐANE

 

Zgrade na Bilankusi

Piše: Neven Gabrić

Nema ništa bolje nego kada Grad misli na svoje građane. Tako je i solinsko gradsko Vijeće odlučilo povesti brigu o svojim građanima te preko noći, a u ime „sve za naše drage sugrađane“ odlučilo kako da istima izbije još koju kunu u gradski proračun.

Mnogima je dobro poznato, koliko se muka muči ukoliko krenete, u kako bi to nazvali laički, čišćenje svoga zemljišta ili pravno Utvrđenje prava vlasništva, a sve kako biste se upisali u slavne zemljišne knjige Nadležnog suda kroz nekih desetak godina borbe za svoja prava.

Zgrade na Sirini
E, pa gradu je to pošlo za rukom doslovno preko noći. Tako se je naš grad, a na „posebno zadovoljstvo“ svojih sugrađana upisao kao vlasnik zemljišta uokolo naših zgrada, a sve kako bi nam uredio te površine na naše osobno zadovoljstvo te počeo naplaćivati parking na naše osobno razočaranje i čuđenje, jer neka na zakonu osnovana Odluka nikada nije stigla do nas dragih sugrađana.

Naravno gradski oci kažu kako je to sve samo zbog nas građana, nikako poradi novca pa su se tako stanari zgrada na Bilankuši i Širini našli u situaciji da uopće nemaju svoje zemljište oko zgrade. Ova rupa u zakonu je bila poprilično duboka ako uzmemo u obzir da zgrada bez zemljišta ne ide, kao ni zemljište bez zgrade jer su oni cjelina, u protivnom tko je onda vlasnik zgrade?

Tako su nama naše gradske vlasti preko noći zakucale i stupiće, a sve bez ikakvog objašnjenja i dali se u uređenje naše sutrašnjice kako bi nam olakšali novčanike na naše „osobno zadovoljstvo“.

Dok se u Svijetu planira kako kod izgradnje stambenih objekata svakako osigurati barem 2 parking mjesta kod nas se planira kako pronaći rupu u zakonu i otuđiti ta naša dosadašnja parking mjesta kako bismo mi kao zahvalni građani svaki mjesec plaćali parking ako uopće mislimo živjeti i funkcionirati u našem malom gradu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...