|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

SUSRET S AUTOROM: MIRO MOROVIĆ

 

 

Gradska knjižnica Solin poziva na Susret s autorom Mirom Morovićem. Susret će se dogoditi u četvrtak, 15. veljače u Teatrinu GK Solin s početkom u 19 sati. Prigodom Susreta kojeg će moderirati knjižničarka Iva Klišanin bit će upriličeno i predstavljanje knjige „Voštani princ“.

Ulaz na predstavljanje je slobodan.

O autoru:

Miro Morović rođen je 1988. godine u Splitu gdje je proveo djetinjstvo te stekao osnovno i srednje obrazovanje te je 2015. godine i diplomirao na splitskom Pravnom fakultetu.

Od djetinjstva se bavi sviranjem gitare i jedan je od suosnivača rock-sastava Azil u kojem je i danas stalni član, a ljubav prema književnosti pokazivao je još u ranom djetinjstvu koje je proveo čitajući Bonellijeve stripove i knjige za djecu. Prvi roman „Djeca slijepoga kovača“ objavio je u veljači 2016. godine u izdanju Naklade Bošković. U Nakladi Fragment, s kojom Morović i danas surađuje, roman je reizdan, a 2022. godine doživljava svoje četvrto izdanje. Sudjeluje na različitim književnim susretima. Pričom „Probudi me kad prođe“ ušao je u finale natječaja za kratku priču Lapis Histriae 2018.godine.
Drugi roman, „Voštani princ“, Morović objavljuje 2022. godine, također u Nakladi Fragment.

O knjizi:

Hladnoga siječanjskog predvečerja uplašena djevojčica trči šumom, nakon čega joj se gubi svaki trag. Sedam dana poslije u jednom od kaveza gradskoga zoološkog vrta pronađeno je tijelo dvadesetčetverogodišnje djevojke. Jedini su tragovi koje policija ima mutna snimka nadzorne kamere i neobičan znak otisnut na žrtvinoj nadlaktici.

Bizarne okolnosti slučaja privuku pozornost Andrewa Framea, detektiva sumnjive reputacije i mračne prošlosti. Frame će se uvući u novu jezivu priču, i ne sluteći da će se tako naći na putu ekscentričnog i teatralnog monstruma koji se ne planira zaustaviti dok ne ispuni svoju misiju. Što povezuje ova dva slučaja? Hoće li ih biti još? Tko je Voštani princ? Odgovore na ova pitanja pronađite u napetom nastavku Morovićeve uspješnice Djeca slijepoga kovača.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL