|  |  | 

Sport ZP Izdvojeno

SuperSport 1.NL – Sezona 2022./2023. (Utakmica 19. kolo): DUGOPOLJE – JARUN 0:0

 

 

Obrane bolji dio momčadi – napadači neprecizni

DUGOPOLJE – Stadion Hrvatskih vitezova. Gledatelja: 300. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) 6,5. Pomoćnici: Knez i Babić. Četvrti sudac: Romić. Delegat: T. Krleža.

NK DUGOPOLJE (3-5-2): Varvodić 7 – M. Bašić 6 (od 64. Gulišija -), Kurtović 6,5, Ljubičić 6,5, Peričić 6,5, Mekić 6 (od 57. Mikulić 6) – Balić 6,5, Lusavec 6 (od 80. Vladušić -) – Mlinarić 6, Da Cruz 6 (od 57. Torres 6), Rodić 6 (od 57. Domančić 6).

Trener: Ivica Žuljević 6,5.

NK JARUN (4-2-3-1): Savatović 7 – Spudić 6,5, Karamatić 6,5, Dajčer 6,5, Valentić 6,5 – Šarić 6,5, Krivak 6 (od 65. Abramović 6) – Marinić 6,5, Groznica 6 (od 65. Šotićek 6), Ubamin 5,5 (od 46. Alghoul 6,5) – Tadić 6 (od 75. Bilobrk -).

Trener: Jerko Leko 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Miro Varvodić (NK Dugopolje).

U dosta zanimljivoj utakmici, premda bez pogodaka, obrane su bile bolji dijelovi momčadi dok su napadači bili neprecizni, po jednom su gađali vratnicu, Tadić nogom i Kurtović glavom! Oba vratara su zaslužili pohvale, jer su sačuvali svoje mreže, a oba trenera su iskoristili po pet izmjena tražeći put do pogotka ali ga nisu uspjeli pronaći. Na kraju ipak neodlučno najpravedniji rezultat.

Od samog početka utakmice igralo se otvoreno i prvi su zaprijetili domaćini, na ubačaj izvrsno reagirao iskusni Marin Ljubičić i glavom pucao preko vrata, a za goste je udarac isprobao Nigerijac Ubani ali pokraj vrata. U 14. minuti ubačaj iz kuta Mekića u skoku je najviši povratnik iskusni stoper Špiro Peričić i glavom puca tik pokraj vrata. U 20. dug napad Jaruna završio je udarcem iskusni Josip Tadić, svi su lopta ispratili pogledom, a ona se odbila od stative! Uzvratili su Dugopoljci, ubačaj Rodić s lijeve strane dočekao je Da Cruz na suprotnoj stativi, loš udarac glavom i prilika je propala. Potom je Mekić pokušao udarcem iz daljine ali pokraj stative. Igra se otvoreno s puno dodira i pogrešnih dodavanja, no pred odmor ubačaj Groznice ponovno slabo reagira Ubani i lopta je u rukama Varvodića. Na suprotnoj strani ponovno ubačaj agilnog Mekića izvrsno je reagirao Da Cruz i glavom puca tik pokraj stative.

U drugom dijelu prvi su zaprijetili gosti, u 51. minuti Krivakov udarac s 20 metara je ukrotio vratar Varvodić, koji je i u 72. obranio udarac Šotičeka. Prodori domaćina su se zaustavljali u bloku gostujuće obrane, nakon čeka su uglavnom slijedili udarci iz kuta.

U 80. minuti nakon udarca iz kuta izvrsno je reagirao branič Roko Kurtović, pucao je glavom i lopta se odbila od grede u pod, no nije htjela i preko crte! U 88. minuti udarac Kolumbijca Torresa vratar gostiju Savatović uspijeva odbiti u korner! U sudačkoj nadoknadi gosti nakon brze akcije dolaze u priliku, ubačaj Abramovića ne uspijeva klizeći stići Bilobrk na suprotnoj stativi. Na kraju fer i korektne utakmice, oba suparnika su „osvojili“ po bod, jer su ga zaslužili!!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.