|  |  | 

Sport ZP Izdvojeno

SuperSport 1.NL, 30. kolo: Dugopoljci nakon sedamnaest utakmica došli do vrijedne pobjede

 

DUGOPOLJE – JARUN 1:0

DUGOPOLJE – Stadion Hrvatskih vitezova. Gledatelja: 300. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) 7,5. Pomoćnici: Novosel i Janić. Četvrti sudac: M. Erceg. Delegat: Drača.

STRIJELAC: 1:0 – Rodić (81).

NK DUGOPOLJE (4-3-3): T. Silić 7 – Mekić 6,5, Peričić 8, Čerina 7,5, Gulišija 6,5 – Tešija 6,5, Balić 6,5 (od 66. Vladušić 7), Mlinarić 6,5 (od 90. Rosić) – Rodić 8, Cruz 6 (od 46. Domančić 7), Đukić 6 (od 66. Torres 7,5).

Trener: Jure Srzić 7.

JARUN (4-3-3): L. Spudić 7 – Mamić 6,5, Karamatić 7, Bakula 6 (od 46. Valentić 6), Dajčer 6,5 – Ačkar 6 (od 46. Alghoul 7), Šarić 6 (od 83. Bilobrk -), Krivak 6 (od 71. Marinić -) – Florucz 7, Tadić 6,5 (od 71. Groznica -), Abramović 6,5.

Trener: Jerko Leko 6,5.

CRVERNI KARTON: Nema

ŽUTI KARTONI: Balić (20), Ačkar (26), Marinić (90).

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Rodić (NK Dugopolje).

Nakon šesnaest prvenstvenih utakmica, odnosno od 15. studenog prošle godine kada su pobijedili Kustošiju 1:0, Dugopoljci su došli do vrijedne pobjede pogotkom iskusnog Ivana Rodića u 81. minuti. U igri u kojoj su domaćini imali veći posjed lopte tijekom cijele utakmice, nije bilo puno pravih i tečnih završnica, naročito u prvom dijelu. Obje momčadi su uputili po sedam udaraca na suparnička vrata, a od toga po dva u okvir vrata koje su bili plijen vratara. Ukupno gledajući gosti su bili opasniji u prvom, a domaćini u drugom dijelu utakmice, a zasigurno su konkretniju igru Dugopolja prema naprijed unijeli Kolumbijac Torres, igrač Šibenika na posudbi, koji je i asistirao za pobjednički pogodak, te mladih Domančića i Vladušića!

 

U prvom dijelu utakmice gledali smo jalovi nogomet, bez brzih i tečnih akcija i udaraca na vrata. Od domaćina se očekivala veća agresija na loptu, jer su gosti u nešto povoljnijoj poziciji na ljestvici. Ni obojica vratara, iskusni Luka Spudić i nadaren Toni Silić, nisu imali pravoga posla. Prvi su zaprijetili gosti preko Austrijanca Florucza, koji je iz slobodnog udarca pucao preko vrata, a poslije je izveo sve prekide za goste. U 5. minuti dar obrane domaćina ne koristi Florucz pucao je pravo u ruke Siliću. U 8. minuti prvi ozbiljniji napad za Dugopolje započeo je iskusni branič Špiro Peričić i gosti izbijaju loptu u aut, nedugo zatim ubačaj Peričića, a Đukić glavom puca pravo u ruke Spudića. Ubačaj Mekića a Rodić puca pokraj vrata. U 17. minuti iskusni Tadić je došao u priliku ali se okliznuo i Silić je pobjednik, kao i u 30. minuti. U 34. još jedan ubačaj Floruca, a Karamatić glavom puca preko grede. Pred odmor Peričićev ubačaj iz kuta stavio je na muke obranu Jaruna.

U drugom dijelu domaćini su krenuli agresivnije i konkretnije, Srzićeve izmijene urodile su plodom. Opet su gosti zaprijetili prvi u 52., no Peričić je loptu s noge skinuo Abramoviću! U 54. dug napad Dugopolja započeo je Čerina, no Domančić nije uspio završiti udarcem. Zatim ubačaj Gulišije Rodić puca u blok, a Peričić iz slobodnog udarca pronalazi Đukića na suprotnoj stativi ali bez kvalitetnog udarca. Uslijedile su polu prilike domaćina, Domančića, Peričića, Torresa i Tešije. Slijede i dvije polu prigode gostiju, kombinacija Šarića i Groznice, i udarac Marinića i obrana Silića!

1:0 u 81. minuti! Dug napad preko desnog boka, do lopte je došao Torres i pokraj Valentića ušao po crti i odigrao povratnu prema iskusnom Ivanu Rodiću, koji nogom zabija premda je vratar Spudić očešao loptu, no udarac je bio jak. Pogodak za vrijednu pobjedu! Domaćini nastavljaju tražeći put za drugi pogodak ali čvrsto čuvaju svoja vrata predvođeni iskusnim braničima Igorom Čerinom i Špirom Peričićem, koji je uz strijelca Rodića zasigurno najzaslužniji za vrijednu pobjedu Dugopolja,…

– Velika pobjeda koju smo dugo čekali ali nismo još ništa napravili, pred nama je posao da bismo ostali u ligi u kojoj po svemu imamo mjesto – rekao je zadovoljni predsjednik Dugopolja Mario Smodlaka, inače dopredsjednik HNS-a.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.