|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

STRELJAŠTVO: Svjetski kup u Brazilu i EP u Osijeku

 

Solin, streljaštvo, SD Dalmacijacement, 19.03.2024.
Glavni trener Siniša Vitez i reprezentativac Petar Gorša,
Idu po olipisku normu na SK u Brazil
Snimio: Miro Podrug

Zadnje prilike za Olimpijske norme zračnim i MK oružju

SOLIN – Nakon juniorskog PH prošlog vikenda održanog u Solinu, slijedeći vikend je finale Kupa Hrvatske u Osijeku. O planovima, i ostvarivanju olimpijskih norma u gađanju zračnim oružjem konkretnije nam je rekao Siniša Vitez, glavni trener hrvatskih reprezentacija, i sudionik pet Olimpijskih igara.

– Nadam se i šestima u Parizu ovog ljeta. Istina, samo je svjetski prvak Giovanni Cernogoraz u trapu izborio sudjelovanje na OI u Parizu. Struka je procijenila da Petar Gorša, Josip Sikavica i Marta Zeljković, svi članovi solinskoga Dalmacijacementa, Bjelovarčanin Miran Maričić, te članovi zagrebačkog Končara Andrija Mikuljan i Estera Herceg imaju šanse upucati normu, stoga idu na Svjetski kup u Rio de Janeiro, koji će se održati od 11. do 19. travnja ove godine. Ovo im je zadnja prilika za dobivanje kvote u gađanju zračnim oružjem. Od trenera u Rio će još putovati i Damir Bošnjak iz Bjelovara

– rekao je Siniša Vitez, te je naglasio:

– U gađanju MK oružjem zadnja prilika za olimpijske norme je EP u Osijeku krajem svibnja. Dobro se radi, i nadamo se.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.