|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

STRELJAŠTVO – SD DALMACIJACEMENT: U Solinu održan 20. međunarodni turnir u gađanju zračnim oružjem Salona DC Open 2023.

 

 

Nastupilo oko 280 natjecatelja iz 11 država

Održano prvo kolo 1. Walther Hrvatske lige i Druge lige.

SOLIN – U dvorani OŠ Kraljica Jelena u Solinu, 3., 4. i 5. studenog 2023., u organizaciji Streljačkog društva Dalmacijacement, HSS-a i SS Splitsko-dalmatinske županije, održan je Salona DC Open 2023., 20. međunarodni turnir u gađanju zračnim oružjem, puškom i pištoljem. Nastupilo je 280 natjecatelja iz 11 europskih država. Ujedno se održalo i prvo kolo 1. Walther Hrvatske lige i Druge lige, koje je bilo izlučno za odlazak na EP u Mađarskoj, u veljači 2024.

Tradicionalnom međunarodnom turniru Salona DC open prethodilo je natjecanje, po prvi put, Salona DC Open mix, a prve nagrade su dodijeljene prvog dana prilikom svečanog otvaranja u solinskom Hotelu President. Hrvatski reprezentativci su polučili vrlo dobre rezultate, te stručni stožer može biti zadovoljan, zaključiti je iz razgovora s direktorom natjecanja Sinišom Vitezom. Nadasve članovi Dalmacijacementa polučili su rezultate za medalje, Petar Gorša, Josip Sikavica, Marta Zeljković, Matea Omazić, Ivan Petričević, Željo Posavec, Amadea Urbas, te Toma Tadić i Matešić i mnogi drugi.
REZULTATI:
MIX:
1. Dužan Poženel Rečica, 2. Gornja Vas, 3. Olimpija.
Zračna puška, muški:
1. Čika Mata, 2. Dalmacijacement (Gorša, Sikavica, Tadić), 3. 1. Pohorski bataljon.
Zračna puška, žene:
1. Slovenija Aiming Art, 2. Dalmacijacemen (Zeljković, Urbas, Matešić), 3. Sarajevo.
Zračni pištolj, muški:
1. Dalmacijacement (Posavec, Petričević, Balić), 2. Policajac, 3. Osijek 1784.
Zračni pištolj, žene:
1. Dalmacijacement (Omazić, Čukušić, Ćubelić), 2. Špiro, 3. Trzin.

Miro Podrug

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.