|  |  | 

Sport Sport

STRELJAŠTVO: Izvrstan rezultat Petra Gorše na Svjetskom kupu u Munchenu

 

Gorša upucao srebro zračnom puškom

Hrvatski reprezentativci u gađanju zračnom puškom Petar Gorša, član Dalmacijacementa iz Solina, osvojio je drugo mjesto na natjecanju Svjetskog kupa u Munchenu. Prisjetimo se, Goša je još prošle godine upucao normu za Olimpijske igre u Japanu.

Gorša se u finale plasirao sa šestim rezultatom u kvalifikacijama (630,0), da bi u finalu gađao za srebro sa 249,5 krugova. Prvo mjesto osvojio je Čeh Filip Nepejchal (258,8) a treći je bio Kinez Haoran Yang.

Hrvatske reprezentativke Riječanka Snježana Pejčić i Solinjanka Marta Zeljković nisu se plasirali u finale u gađanju MK puškom, 50 metara trostav. Pejčić je završila na 23. a Zeljković na 54. mjestu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.