|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

STRELJAŠTO – SD DALMACIJACEMENT: Solinjani nastupili na turniru Olimpijskih nada Hrvatske i na Svjetskom Kupu u Kairu  

 

 

 

SOLIN – Poslije dugo vremena Zadar je bio organizator turnira Olimpijskih nada Hrvatske u streljaštvu i to na elektronskim metama. Predstavnici Dalmacijacementa su osvojili jedanaest medalja u kategorijama kadeta i kadetkinja. Očito je da je Solin rasadnik mladih talenata i da će budućnost streljačkog društva Dalmacijacement biti perspektivna.

Medalje u pojedinačnoj kategoriji su osvojili: Mirko Balić, Ela Nakić, Anja Maslov, Dora Čilaš, Rina Matešić, Toma Tadić i Toma Knez.

Svjetski Kup u Kairu

Hrvatska streljačka reprezentacija je sudjelovala u Kairu na svjetskom kupu gađanjem zračnim oružjem i to u sastavu:

Seniori zračna puška – Petar Gorša (Dalmacijacement), Miran Maričić (Bjelovar) i Josip Sikavica (DC)

Seniorke zračna puška – Marta Zeljković (DC)

Seniorke zračni pištolj – Lana Skeledžija (ZG)

Trener i vođa tima – Siniša Vitez (DC)

Miran Maričić j osvojio broncu, dok je Petar Gorša u finalu zauzeo sedmo mjesto. Mladi Solinjanin Josip Sikavica je zauzeo 19. mjesto. Marta Zeljković je bila 45., a Lana Skeledžija je zauzela 28. mjesto sa rezultatom 566 kruga.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.