|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

STRELJAŠTO – SD DALMACIJACEMENT: Izvrstan rezultat solinskog Dalmacijacementa u 1. Hrvatska Walther ligi u gađanju zračnim oružjem

 

 

 

Streljačice Dalmacijacementa prvakinje u obje konkurencije, a strijelci drugi

Solinjanke Amadea Urbas i Anna Čukušić državne prvakinje!

SOLIN – U Osijeku je održano zadnje kolo 1. Hrvatske Walther lige u gađanju zračnim oružjem. Ove godine Solinjani su bili blizu uspjeha od prošle godine kada su u sve četiri seniorske kategorije bili ekipni prvaci Prve Hrvatske Lige.

Ove godine ekipe Dalmacijacement u ženskim kategorijama puška i pištolj su ponovno uvjerljivo osvojile naslove prvaka države, dok su seniori na pušci zauzeli drugo mjesto iza ekipe Bjelovara.

Seniori su u gađanju pištoljem također bili drugi iza ekipe Policajca iz Karlovca.

– Ono što je posebno istaknuti da u pojedinačnoj konkurenciji je naslov prvakinje države osvojila Solinjanka Amadea Urbas, koje je u finalu pobijedila svoju klupsku kolegicu iskusnu reprezentativku Martu Zeljković – rekao je trener i izbornik Siniša Vitez.

Kod seniorki na pištolju ekipa solinskog Dalmacijacementa je uvjerljivo osvojila prvo mjesto, dok u pojedinačnoj konkurenciji prvenstva države je bila mlada Anna Čukušić, koja je bila u borbi za prvo mjesto pobijedila reprezentativku iz Zagreba Špirelju Lanu.

U muškim seniorskim kategorijama ekipa Dalmacijacementa je u završnom kolu u gađanju puškom zauzela prvo mjesto, ali im to nije bilo dovoljno za sveukupnu pobjedu. Prvo mjesto je osvojila ekipa iz Bjelovara.

U konkurenciji zračnog pištolja ekipa Dalmacijacementa nije uspjela obraniti naslov državnog prvaka. Od njih je bila bolja ove sezone ekipa Policajca iz Karlovca.

U pojedinačnom plasmanu kod seniora na pušci najbolji je bio Miran Maričić iz Bjelovara ispred Josipa Sikavice iz Dalmacijacementa. Na pištolju je bio najbolji Matija Cindirć iz karlovačkog Policajca, a drugo mjesto zauzeo je Saša Kralj iz Čakovca.

Većina spomenutih strijelaca je otputovala u Estoniju na Prvenstva Europe, koje se održava od 7. do 18.ožujka 2023.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.