|  | 

Male priče

Što je to ljubav?

 

 

Neki će reć, idemo malo sladunjavo…Valentinovo je…Dan zaljubljenih…

Je li to dan za ove što ostalih 364 dana nisu zaljubljeni ili je to doista Dan zaljubljenih?

Kako smo sebi dozvolili da nam nametnu umjetnu ljubav…volimo li se mi ostatak godine i jesu li najjači za iskazivanje ljubavi na ovaj dan baš oni koji „peru mozak“ boljoj polovici ostatak godine.

Sve bi ovo bilo lipo, divno, krasno da svi ne polude okolo ovog dana, a katarzu dožive baš na Valentinovo…

Recimo, naš Boris Novković, skroz razumin čovika, on bi tija da je Valentinovo svaki dan, da se stalno ljudi vole, ljube, grle, da im leptirići trće po stomaku po cile dane, a kulminaciju dožive kad bolja polovica stigne na domet od metra…

I onda je taj čovik svima lud, jer ka to ne postoji, šta on traži, neku savršenu ljubav, i on bidan traga i traga tako unedogled…

Virujte, kad ja vidom ove šta pop…de na Valentinovo, a ostatak godine im je teško i čašu vode dodat kad ustriba, meni se više želudac privrće od njih nego od našeg Borisa.

To svi trče, ko će bolje ko će više, pa se kupuju medvidići, pa Milke u obliku srca, pa zlato pa srebro, Valentinovo postalo važnije i od samog rođendana voljene osobe.

Ma bilo kako bilo svi mi volimo kada nam se pruži pažnja i ljubav, pa ne bi bilo loše da učinimo svaki dan Valentinovo, bez velikih opipljivih poklona, s najvećim poklonom razumijevanjem, prihvaćanjem, odobravanjem, davanjem i primanjem, razgovorom, lipim pogledom, toplom riči i velikim zagrljajem kad je najteže.

Živimo ljubav svaki dan…iz dana u dan…kao da je svaki put prvi put…

mm

ABOUT THE AUTHOR

Voditeljica službe za regulatorne, pravne, opće i kadrovske poslove u telekomunikacijama s petnaest godina iskustva u odvjetništvu nakon završenog Pravnog fakulteta u Splitu te studija za Media and Competition Law pri Londonskom Kings College.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u