|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

SPREMA LI SE VELIKI PROSVJED? Rupaćani ujedinjeni, “Sve za našu dicu”!

 

Google maps screenshot

Uvik sam se pita jesu li svi građani Solina jednaki?

Odnose li se vladajući, na čelu s gradonačelnikom Daliborom, jednako prema svim građanima Solina?

Imaju li vladajući jednak odnos npr. prema građanima Rupatine i Mravinaca?

NEMAJU

Nabrojat ću samo neke od primjera i uvjeriti vas da ova dva naselja iako su dio Solina nemaju ni približno jednake uvjete za život.

Dječje igralište, vrtić, dom, nogometni teren…itd…

Nedavno su mještani Gornje Rupatine održali miran prosvjed u kojem su upozorili vlast Solina da su zaboravljeni i da im je pun kurac njihovih obećanja pred svake izbore. Oni žele da se ta obećanja ispune što prije, odmah, sada.

Nezadovoljni su radom svog predsjednika mjesnog odbora, g. Ante Boban, inače član stranke HDZ i gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem.

Kažu mi građani da ih je primio gradonačelnik Dalibor i obećao im brzu izgradnju dječjeg igrališta ako pronađu adekvatno zemljište.

Doznajem, kako od samih građana, tako i gradskih vijećnika, da je pronađeno zemljište u samom centru Gornje Rupatine, 850m2, građani kažu idealno, vijećnici također, ALI gospodin Dalibor, izgleda nije zadovoljan.

On želi djecu Rupatine smjestiti u šumu, što dalje od centra

Kaže mi jedan vijećnik “Istina, Dalibor je obećao kupnju zemlje za igralište, kao što daje i svako drugo obećanje, ipak on je učenik Obećanka broj 1. Bitno je smiriti i uvjeriti građane da je on uz njih, ali priča ide u pravcu da on kupuje vrijeme jer čeka da mu Hrvatske šume poklone zemlju gdje bi grad izgradio igralište za djecu Rupatine. Moj Nevene, viruj mi na tom igralištu se neće nitko igrati, po tom djeca Gornje Rupatine mogu i do centra bliže im je, a i sama izgradnja bila bi gotova tko zna kad” uz osmijeh je dodao “Pa vidiš da školu u Ninčevićima gradimo četiri godine”.

Građani Rupatine su ogorčeni i prijete masovnim prosvjedima

– Smatram, ako Grad može kupiti zemljište u Mravincima za potrebe NK SLOGE, za gradnju svečane tribine, gdje će sjediti lokalni moćnik i utjecajni član HDZ Solina, onda i građani Gornje Rupotine zaslužuju bar u pola manje kvadrata za igralište gdje će djeca nesmetano i slobodno moći provoditi svoje slobodne trenutke, a ne da se igraju na lokalnoj prometnici, riječi su stanovnika Gornje Rupatine.

Sve za našu dicu

Drugi mještanin dodaje, “Uskoro idemo ponovo kod gradonačelnika, ali u još jačem sastavu. Nevene ti me dobro poznaješ, ovo radimo zbog naše dice i ništa mi neće bit problem zbog njih učinit. Ukoliko Dale ne udovolji našim uvjetima idemo u masovne prosvjede, blokirat ćemo i cestu. Sve za našu dicu, ako se ja nisan ima di igrat, osim u šumi, e bome, moja dica oće. Viruj mi jedno, i Gornja i Donja Rupatina su jedno tilo, ovog puta smo zajedno do kraja”

Gradonačelnik Dalibor, po svom običaju, odgovara samo na lagana pitanja, a ona škakljiva, ignorira. Pitanje samo pročita, a odgovora nigdje.

Ovog puta sam ga zaobišao i nisam mu poslao pitanje o ovoj temi, više vjerujem građanima.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik, glavni urednik, novinar i fotograf Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u