|  | 

Sport

SPORTSKE VIJESTI

 

 

PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA: OMLADINAC – POLJIČANIN 1921 3:0

VRANJIC – Stadion SC Kava. Gledatelja: 50. Sudac: Marko Bešlić (Solin).

STRIJELCI: 1:0 – Franić (24), 2:0 – Franić (34), 3:0 – Sekul (59).

OMLADINAC: Amižić (od 46. Puharić) – Čopo, Murillo, Šunjić (od 55. Božić), Galić – Nerlović (od 60. Bokšić) – Bašić (od 46. Podrug), Velemirović (od 46. Gagić) – Franić (od 60. Radić), Orlović, S. Vrdoljak (od 46. Sekul).
TRENER: Valentino Roglić.

POLJIČANIN 1921: Marić – I. Bulić, Ordulj, Kutlešić, Bota – Š. Jurčić, Giljanović, Aničić, J. Bulić – Petričević, Grabar (još su igrali: Leskur, Pučić, L.Jurčić, Matas, Lisica).
TRENER: Romeo Vulas.

 

Nakon poraza u Gomilici, Omladinac je odigrao novu prijateljsku utakmicu i pobijedio 3:0. Na otvaranju domaćini su imali terensku inicijativu ali bez prigoda do polovice prvog poluvremena kada je Velemirović idealnom loptom uposlio Franića, a on prebacio loptu i savladao Marića. Za drugi pogodak ubacio je Orlović sa desnog boka a Franić pogađa. U drugom dijelu Franić potvrdio svoju dobru predstavu, jer je još jednom izigrao obranu narančastih, te asistirao mladom Sekuli za konačnih 3:0.

KOŠARKA: Hrvoje Oršulić novi trener KK Solin

Nakon odlaska Zvonka Topića predstavljen je novi trener seniora KK Solin Hrvoje Oršulić!

– Angažmanom trenera Oršulića, nadamo se još uspješnijim, i ako je moguće, i plasmanom u viši rang natjecanja, koji je jedan od ciljeva u novoj sezoni, što se poklapa i sa 50-tom godišnjicom kluba – rekao je predsjednik kluba Luka Vuković, te je naglasio:
– Hrvoje Oršulić je kao igrač osvojio mnoge medalje, tri kupa i jedno prvenstvo Hrvatske, bio član reprezentacije Hrvatske i mnogih klubova, te se nadamo da će taj pobjednički mentalitet i iskustvo prenijeti i na košarkaše Solina. Do sada je uspješno vodio sve mlađe dobne kategorije i značajno unaprijedio kompletan omladinski pogon. Uz vođenje prve ekipe, i dalje će sudjelovati u radu i organizaciji škole košarke.

NK ELEKTRPRIJENOS: Održan 2. Memorijal Jadranko Radovanović Đimi

Pobjednici mlađi pioniri Solina

MRAVINCE – Na nogometnom terenu HNK Sloga u Mravincima, a u organizaciji NK Elektroprijenos, u utorak 21. kolovoza 2018. odigran je 2. Memorijalni nogometni turnir “Jadranko Radovanović Đimi”, na spomen prvog predsjednika NK Elektroprijenos. Na turniru su sudjelovali Sloga (M), Solin, Croatia (Zm.), Split, Omladinac i organizator Elektroprijenos. Turnir se igrao za 2006. godište i mlađe na pravoj travi stadiona Glavica u Mravincima u dvije grupe po tri sastava. Kroz jutro se igralo razigravanja po grupama dok se poslijepodne se vodila borba za odličja i pehare. Tehnički sponzor turnira bila je tvrtka Alpas s čijim su se loptama igrale sve utakmice na turniru.

Rezultati u skupinama:
Skupina A:
Solin – Sloga 1:0, Sloga – Croatia (Z) 4:0, Croatia (Z)- Solin 0:1. Poredak: 1. Solin 6, 2. Sloga 3, 3. Croatia 0.
Skupina B:
Split – Omladinac 2:0, Omladinac – Elektroprijenos 2:1, Split-Elektroprijenos 2:0. Poredak: 1. Split 6, 2. Omladinac 3, 3. Elektroprijenos 0.

Utakmici za 5. mjesto: Elektroprijenos – Croatia 1:0.
Utakmici za 3. mjesto: Omladinac – Sloge 5:0.
Utakmici za 1. mjesto: Solin – Split 2:0.

Najbolji golman turnira bio je Lovre Podrug (Solin), najbolji strijelac Marko Grgić (Omladinac) s četiri pogotka, a najbolji igrač je Jerko Bralić Labinčić (Solin).
Pehara i odličja su uručili predsjednik NSŽSD dr. Marko Erceg, Toni Radovanović sin pokojnog Jadranka Radovanovića Đimija, veteran Frane Peroš, novinar Miro Podrug, Domagoj Boban, dr. Zdravko Perko, predsjednik HNK Sloga.

Izvrstan nogometni turnir još jednom je pokazao dobru organizaciju sportskih djelatnika iz Elektroprijenosa u suradnji s HNK Sloga-Mravince, a prodefiliralo je oko petsto sudionika i njihove rodbine, struke i znatiželjnika. Želja svih okupljenih na mravinačkoj Glavici je da se ovakav susret ponovno organizira, jer dječjoj radosti i veselju prilikom podijele odličja nije bilo kraja, a bilo je i suza.

ŽRK PETASON-VRANJIC: Odlaze mlade rukometašice

Buljan, Škarić i Mrkonjić otišle u Podravku

Rukometašice Petason Vranjica nakon završenog prvenstva u elitnom razredu radile su smanjenim intenzitetom do 1. srpnja 2018. Slijedeću sezonu igrati će u Drugoj HRL jug, a pripreme će započeti 20. kolovoza, pod vodstvom trenerice Suzane Ćoko Vulikić. Mlađe su počele ranije, 10. kolovoza.

– Mlađe uzraste vježba Tonka Božić, a traži se još jedan trener, koji bi pokrivao jutarnje termine. Što se tiče seniorki, malo smo desetkovani. Iskusnoj Anđeli Zelić je istekao ugovor i odlazi u Ploće. Tri mlade igračice, rođene 2002. godine, Ana Buljan, Margarita Škarić i golmanica Ana Mrkonjić su postale članice Podravke iz Koprivnice, i biti će posuđene splitskim prvoligašicama Split 2010. Podravka će platiti sve po propisima HRS-a, jer su sve imale ugovor. Prisjetimo se, naše mlađe kadetkinje su pet puta zaredom najbolje u Hrvatskoj – rekao je legendarni tajnik kluba Ante Božić Ćoni, te se nada:

– Postaje naznake da se nakon porodiljskog priključe iskusne naše igračice Matea Šimičić i Marija Ljubičić. U novu drugoligašku sezonu ulazimo bez velikih ambicija i obveza. Kaštela i Sinj najavljuju borbu za vrh, a mi ćemo ih pratiti.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.