|  | 

Sport

SPORTSKE VIJESTI SOLINA

STRELJAŠTVO: Solinu održan izborni turnir zračnim oružjem za EP u Osijeku

Dominirali strijelci solinskoga Dalmacijacementa

Europsko prvenstvo u streljaštvu, koje je trebalo biti krajem veljače 2021. godine u Lohji (Finska), je otkazano zbog Covida 19. Prihvaćena je kandidatura HSS-a, i krajem mjeseca svibnja 2021. EP će biti organizirano u Osijeku. Time se grad Osijek etablira u jedan od vodećih streljačkih centara Europe.
Stoga je krajem siječnja 2021. održan je izborni turnir zračnim oružjem za EP u Osijeku. Streljačko društvo Dalmacijacement se potrudilo zadovoljiti sve epidemiološke mjere kao i samu organizaciju turnira.
Zračnom puškom kod seniora je dominirao Olimpijac Petar Gorša (629,9), član solinskoga Dalmacijacementa, ispred Mirana Maričića iz Bjelovara (627,7). Kod juniora najbolji je bio Luka Jambreuš iz Koprivnice (624,9) ispred Solinjanina Josipa Sikavice (623,3), drugi Solinjanin Marin Čerina se morao zadovoljiti osmim mjestom sa 621,9 krugova.

U konkurenciji seniorki najbolja je bila Solinjanka Marta Zeljković sa 624,2 kruga ispred kolegica iz reprezentacije Snježane Pejčić i Valentine Gustin. U konkurenciji juniorki najbolja je bila Zagrepčanka Estera Herceg (624,8) ispred Solinjanke Amadeje Urbas (623,0). Mlada Klara Milanović se plasirala na 11. mjesto sa 611,4 krugova.
U konkurenciji zračni pištolj kod seniorki pobijedila je Solinjanka Matea Omazić (567), a druga je Zlatke Hlebec iz Rovinja (566). Druga članica Dalmacijacementa iskusna Marija Marović se plasirala na sedmo mjesto sa 549 krugova. U kategoriji juniorki najbolja je bila Zagrepčanka Maja Kuzman (550) ispred dvije Solinjanke Vladke Čubelić (547) i Anne Ćukušić (543). Kod seniora najbolji su bili članovi Dalmacijacementa Željko Posavec sa 574 kruga ispred klupskog kolege Ivana Petričevića 573 kruga, treći je Osječanin Uroš Kačavenda (569), dok se Solinjanin Ante Krišto morao zadovoljiti četvrtim mjestom (568).

KOŠARKA – KK SOLIN: Seniori na čekanju, a juniori trče po Starinama!

SOLIN – Solinski košarkaški juniori treniraju, ostali uzrasti ne. Hrvoje Oršulić, trener KK Solin ističe kako je Hrvatski košarkaški savez upućivao dopise prema Vladi i Stožeru, no to nije urodilo nikakvim plodom. Jedini odgovor je – strpite se.

– Razočarani smo. Nema liga, nema natjecanja, djeca gube interes. U godinu dana trenirali smo svega par mjeseci pa je razina na kojoj radimo zbilja pala na niske grane. Djecu i sport nitko ne spominje, a za njihovo mentalno i fizičko zdravlje trening je veoma bitan. U sportskom razvoju izgubljene su gotovo tri sezone koje se ne mogu vratiti pa je cijelom sustavu nastala rupa. Nezadovoljni su i roditelji, čekali su informacije stožera kao zapete puške, a mi unutar onoga što nam je dozvoljeno možemo učiniti jako malo. Teško je igrati košarku online – ističe trener Hrvoje Oršulić, koji smatra da se sport ne može staviti u isti koš s ostalim djelatnostima.

– Razumijemo okolnosti, ali ako djeca mogu u školu, mogu se i baviti sportom, poštujući mjere – zaključuje Oršulić.

– Seniori su također još izvan pogona, čeka se odluka Stožera o nastavku prvenstva, nadamo se što prije. Osim odlaska našeg najboljeg igrača Ivana Siriščevića u austrijsku Viennu, nema promjena u popisu, čeka se prijelazni rok da možemo angažirati koje pojačanje – rekao je tajnik kluba Mirko Podrug.

Najmlađi u Starinama!

Slijedom popuštanja mjera i dopuštanja treninga na otvorenom organizirali su druženje uz lagano rastrčavanje za najmlađe polaznike škole košarke. Uz vidljivo oduševljenje djece, ali i roditelja, treninzi su krenuli u jedinstvenom ambijentu amfiteatra u staroj Saloni. Dok odlukom stožera traje zabrana treniranja u dvoranama treniranje će biti na vanjskim košarkaškim igralištima i u Starinama!

SOLINSKI LAUERATI: Proglašenje najboljih sportaša Solina 19. veljače

U Gradskoj sportskoj dvorani na Bilankuši, u petak, 19. veljače 2021. godine s početkom u 18 sati, Solinska zajednica sportova proglasit će najbolje sportaše i sportašice, klubove te zaslužne sportske djelatnike grada Solina za 2020. godinu. Plakete će dobiti i perspektivni sportaši iz granskih sportova.

  • -Na prijedlog klubova i udruga, Komisija je odlučila o solinskim laureatima. Nažalost morat ćemo priredbu napraviti u dva dijela, u 18,00 i 18,30 sati, jer može maksimalno 25 ljudi u dvoranu, zbog epidemioloških preporuka Stožera RH – rekao je Nikola Tokić, predsjednik Solinske zajednice sportova.
mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.