|  |  | 

Sport Sport

SPORTSKE VIJESTI SOLINA

 

Košarka: ŽKK Salona organizira Božićni turnir

U Solin stižu košarkašice ŽKK Split, ŽKK Brač i ŽKK Dugopolje

Ženski košarkaški kluba Salona organizira Božićni turnir koji će se održati u subotu 21. prosinca 2019. u sportskoj dvorani na Bilankuši.

Na turniru će sudjelovati četiri ekipe uz domaćice ŽKK Salona, nastupit će ŽKK Split, ŽKK Brač i ŽKK Dugopolje.

Iz ŽKK Salona pozivaju sve ljubitelje košarke da im se pridruže na Božićnom turniru i podrže naše Solinjanke!

Solinske košarkašice obavještavaju kako se i dalje vrše upisi djevojčica u Školu košarke te se sve zainteresirane djevojčice mogu informirati o upisu i to kod Damire (0981363978) i Sare (0981746359).

NK SOLIN: Još jedan mladi hrvatski reprezentativac s Jadra

Moreno Vušković pozvan u hrvatsku reprezentaciji U17

U predblagdansko vrijeme jedna lijepa vijest stigla je na adresu NK Solin, u prostorije škole nogometa Tonći Boban – Bebi. Prvi strijelac kadeta Moreno Vušković, 2003.godište, pozvan je još jednom u reprezentaciju Hrvatske!
Upoznao nas je s ovom informacijom voditelj uspješne škole nogometa, mg. kineziologije Ante Boban. Moreno je u jesenskom dijelu sezone 1.HNL za kadete postigao osam zgoditaka, te debitirao i u službenim drugoligaškim utakmicama za seniore Solina, i to naravno nije moglo proći neopaženo te je pozvan u reprezentativni kamp u Medulinu. Ovaj mladi i stasiti napadač svojom pojavom i nesvakidašnjim golovima podsjeća na velikog švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića a svi u Solinu drže mu palčeve da napravi isto tako veliku karijeru, vrata za takvo nešto su mu otvorena, reprezentacija je prvi korak!

– Moreno je ovoj godini dana redovito pozivan u nacionalne selekcije kao i Gregor Gulišija, naš junior, 2002.godište, koji već standardni desni branič prve momčadi. Ova dva mlada reprezentativca dokaz su da se u našem klubu itekako kvalitetno radi unatoč financijskim i organizacijskim limitima kluba. Bio bih toliko hrabar i kazao da ima u našem klubu još „materijala“ za nacionalni dres, a isto tako iz našeg kluba se danas lako dolazi i do prvoligaških sredina kao što su Hajduk, Osijek, Lokomotiva, Dinamo pa tako i naš bivši igrač Nikola Moro danas igra za seniore Dinama i mladu reprezentaciju Hrvatske, Stipe Radić za seniore Hajduka, Gregor Gulišija za U-18 reprezentaciju, Moreno za U-17 reprezentaciju, a iz našeg kluba su u prvoligaške sredine otišli u zadnjih godinu i nešto više dana i Marin Laušić u Slaven Belupo, Matej Vuknić i Ivan Repić u Osijek, Mate Grabovac, Stipe Vladušić i Nikola Kušeta u Hajduk, itd…. Igranje u 1.HNL pionira i kadeta velika je stvar za naš klub i uvjeren sam da ćemo izboriti igranje u tom društvu i slijedeće sezone, a Solin je itekako razvojna sredina sa mladim i educiranim trenerima za svakog mladog igrača i njegov daljnji razvoj – rekao je Ante Boban, voditelj Škole nogometa NK Solin.

Uvijek nasmijani reprezentativac Moreno, je rekao:
– Velika mi je čast i zadovoljstvo biti pozvan u kamp reprezentacije, dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje koje mi je ukazano. Čast mi je što sam treći član obitelj Vušković koji će nositi hrvatski dres i zahvaljujem trenerima Borisu Paviću i Duji Tokiću koji su mi ukazali povjerenje i dali mi priliku da zaigram i za seniore. Puno sam radio i trudio se uz pomoć obitelji i svih trenera u klubu da dođem iz ipak manje sredine u reprezentaciju i nadam se i vjerujem da je ovo sve tek početak nečeg još većeg za što ću još više marljivo raditi i zapeti. Veseli me što je i moj suigrač Gulišija također pozivan u reprezentaciju. Sve o dokazuje da i drugoligaši mogu uz dobar rad imati reprezentativce.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u