|  | 

Sport

SPORTSKE VIJESTI SOLINA

 

KOŠARKA: Ženski košarkaški klub Salona

Početkom prosinca 2018. je počela međužupanijska košarkaška liga za mlađe kadetkinje. Mlade Solinjanke poražene su u Vodicama, 65:50.

Sastav ŽKK Salona: Sara Maretić, Lucija Lovrić 8, Natali Jakelić, Marina Mornar 7, Mia Ban 2, Petra Lozina, Dora Dabelić 4, Nina Lauš 9, Leonarda Perić, Josipa Tenžera.

U subotu 8. prosinca 2018. u Solinu su košarkašice Salone poražene u dva susreta, seniorke od FSV i mlađe kadetkinje od KAŽL (Košarkaške akademije Žana Lelas).
Zadnje kolo A2 lige prvog dijela prvenstva, Salona – FSV 46:60. Za Salonu su poene postigle: S. Fredetović 18, Jakšić 10, Prkić 6, Ćoko 6, Šafradin 6.

– Kada jedna igračica zabije 18 koševa a ostale manje od 10, onda je suvišno pričati o tijeku utakmice. Riječanke su dominirale tijekom čitave utakmice i tako prednost održavale do samog kraja. Dobro su upućene od kuda im prijeti opasnost i to su stavile pod kontrolu, mada je naša kapetanica Fredotović zadavala muke i razbijala njihovu agresivnu obranu i tako djelomično stvarala probleme, no nije sama uspjela ništa bez pomoći ostalih suigračica, koje su zatajile totalno ovu utakmicu. Jednostavno su bile van stroja, kao da su se prepale i kao da prvi puta igraju protiv njih. Čestitke protivnicama na pobjedi, sada slijedi odmor do početka drugog dijela prvenstva a do tada treba zasukati rukave i podići snagu i kondiciju kao i agresivnost i popravljati i raditi sve ono što je bilo ispod očekivanog. U globalu jedan osvrt na prvi dio sezone je bio zadovoljavajući, osim ove zadnje utakmice koja je pokvarila dojam ali idemo dalje u nove pobjede u 2019. godini – rekla je trenerica Damira Fredotović.

Druga utakmica mlađih kadetkinja, Salona – KAŽL 18:107!

– Visoki poraz od jakih i dominantnih cura sa splitskih Brda, koje će se boriti za sami vrh ove lige. Popunjena ekipa sa širokim rosterom od svih 12 cura, koje podjednako dobro igraju, imaju kontinuitet i kvalitetu. Moje cure su tek počele nešto igrati, i po prvi puta u ovom sastavu kojih jedva skupim 10 za utakmicu, praktički u dva mjeseca nismo ni pet zajedničkih treninga imali. S obzirom na prošlu utakmicu koju smo dosta dobro odradili, došle su favoritkinje i nanijele nam težak poraz. Ovo je vrijeme odrastanja i kada se polako postaje igračica, kada se sazrijeva, te se na greškama uči. Bez obzira na poraze vjerujem u svoje cure i samo mukotrpnim radom možemo podiči svoju igru i agresivnost i na taj način biti prepoznatljive a i protivnicima dati do znanja da se rad i trud isplati i da možemo dobiti pojedine ekipe u ovoj ligi. Ponavljam, samo uz puno, puno truda – komentirala je trenerica Fredetović.

U subotu, 15. prosinca 2018. mlađe kadetkinje odigrale 3.utakmicu rezultatom ŽKK DOŠK – ŽKK SALONA 41:42
Salona je nastupila u sljedećem sastavu s postignutim koševima: MARETIĆ, L. LOVRIĆ L 3, JAKELIĆ, MORNAR 8, BAN 2, LOZINA 17, DABELIĆ, LAUŠ 13, PERIĆ, S. LOVRIĆ, TENŽERA.

Iduću subotu, 22.12.2018. stiže jaka ekipa Šibenika u 16 sati u dvorani na Arapovcu.

Božićni turnir u subotu

Također iduću subotu 22.12.2018. od 9 do 14 sati igrati će se Božićni turnir na Bilankuši za djevojčice 2006. i mlađe. Na turniru će sudjelovati ekipe ŽKK BRAČ , ŠKOLA KOŠARKE 3 POINT I ŽKK SALONA kao domaćin.
Ovaj turnir i utakmica mlađih kadetkinja označiti će kraj prvog dijela sezone kao i 2018. Nakon 22.12.2018. slijedi kratka stanka i odmor za nadolazeće blagdane.

– Svima u klubu, obiteljima i košarkašicama, prijateljima, klubovima i Udrugama, svim sportašima i trenerima želimo blagoslovljen Božić te sretnu, zdravu i uspješnu 2019.godinu – poruka je iz ŽKK Salone!

KOŠARKA – KK SOLIN: A2 liga jug, 6. kolo

Solinjani tri pobjede i tri poraza

Nova sezona 2018./2019. počelo je 3. studenog 2018., kada je Solin u prvom kolu pobijedio A2 momčad OKK Dražen Petrović, iz Šibenika, rezultatom 98:69. Ove godine kao i prošle, liga broji osam klubova: KK Sveučilište u Zadru, KK Mislav, OKK Dražen Petrović, KK Solin, KK Omiš-Čagalj tours, KK Sukošan, KK Diadora Zadar i KK Cetina (Trilj).

Popis igrača trenera Solina Hrvoja Oršulića: Ivan Vuković (kapetan), Petar Šarac, Ivan Jukić, Luka Petrašić, Petar Barišić, Marin Jeličić, Ivan Brzica, Paulo Nenadić, Marco Čosić, Natanael Babić, Tomislav Jukić, Mauro Staničić, Ivan Jukić, Ante Mamić, Marin Budimir i Lovre Zrnić. Trener Hrvoje Oršulić, pomoćni trener Bruno Šundov i službeni predstavnik Alen Barišić.

Završeno je 6. kolo A2-Lige Jug u kojem je KK Solin na splitskim Gripama savladao KK Mislav rezultatom 85:80.

Sastav KK Solin: Vuković 18, Ćosić, Jeličić 13, Staničić, Petrašić 16, Duvnjak, Jukić, Mamić, Jukić 19, Šarac 13, Nenadić 6.

Redoslijed nakon 6. kola: 1. Omiš ČT 12, 2. Diadora 10, 3. Solin 9 (6-3-3), 4. Sukošan 9, 5. Cetina 9, 6. Sveučilište u Zadru 8, 7. Mislav 8, 8. Dražen Petrović 7.

ATLETIKA (Maraton): Solinjanin Jakov Teklić nakon Kineskog zida i St. Peterburga

Jakov istrčao i polu maraton u Las Vegasu

Hrvatski maratonac Solinjanin Jakov Teklić, rođen 1951. godine, član splitskog MK Marjan, premda nedovoljno oporavljen istrčao je polu maraton u Las Vegasu u konkurenciji preko 65 godina. Nakon što je 20. svibnja 2018., istrčao polu maraton na Kineskom zidu, a 21. srpnja maraton u St. Peterburgu, u Las Vegasu nastupio je među poznatim svjetskim maratoncima.

– U Las Vegasu sam istrčao polu maraton, zbog trna na peti nisam mogao maraton i zbog toga nosim uloške. Zbog problema s petom preskočio sam ranije dva svjetska maratona s popisa 50 najpoznatijih. U Las Vegasu potpora mi je bio moj bivši radni kolega u Njemačkoj Jovan Trajkovski iz Makedonije. Nosim izvrsne domove nakon šest dana provedenih u Las Vegasu. U međuvremenu i jedan dan izleta avionom u Los Angeles, nažalost u vrijeme velikih požara, sveukupno razočaran sam tim izletom. Maratonske utrke u Las Vegasu su po organizaciji među četiri u svijetu, mislim na Berlin, London, New York i Boston.

Trči se po noći uz sva ona poznata osvjetljenja, glazbu, osvježenja, sve se trči po središtu grada, svugdje je živo, veselo,…, uz gromoglasno navijanje i vrištanje. Ovo je peti put da sam bio jedini iz Hrvatske, nakon Ria de Janeira, Sidneya i Honolulija na Havajima – rekao je neumorni Jakov Teklić, koji u 2019. najavljuje:
– Usredotočen sam na već bukirane Barcelonu 10. ožujka, London 28. travnja i Copenhagen 19. svibnja 2019. U planu su mi slijedeću godinu Novi Zeland i slapovi Niagare, te naravno London. Tri puta mi je London propadao, a nedostaje mi za puni svjetski Top 10 i za šest najjačih maratona. Sve ovo je vezano za sponzorske projekte. Iz moje kategorije jedini u Europi ganjam svjetske maratone. Sad nam je limit šest sati a ja istrčim prije četiri i pol sata. Nema opuštanja, do nove godine su na rasporedu domaće utrke, mislim istrčati Crikvenicu, Božićnu utrku u Splitu, te Novogodišnju u Dubrovniku ili Varaždinu, prije ovu drugu koju nisam istrčao – s osmijehom je rekao Jakov Teklić.

MALI NOGOMET – FUTSAL: MNK SOLIN 1980

Solinjani četvrti nakon 5. kola

Solinski malonogometni županijski prvoligaš nastavlja tradiciju pod imenom MNK Solin 1980. Odigrano je pet kola u 1. ŽMNL NS županije Splitsko-dalmatinske, u kojem nastupa 10 klubova. Povjerenik natjecanja je Ante Mihaljević iz Vrgorca a za sudce je zadužen Edi Šunjić iz Splita.

Redoslijed 1.ŽMNL nakon 5. kola: 1. Bačvice 15, 2. Hrvatski Dragovoljac ATVP 12, 3. Olmissum II 10, 4. Solin 1980 9, 5. Skalice 2017 6, 6. Dalmacija-2013 4, 7. Trilj 4, 8. Okruk 4, 9. G-točka 3, 10. Mulina 3.

KOŠARKA – KK SOLIN: A2 liga jug, 5. kolo

Solinjani dvije pobjede i tri poraza

Nova sezona 2018./2019. počelo je 3. studenog 2018., kada Solin u prvom kolu pobijedio A2 momčad OKK Dražen Petrović, iz Šibenika, rezultatom 98:69. Ove godine kao i prošle, liga broji osam klubova: KK Sveučilište u Zadru, KK Mislav, OKK Dražen Petrović, KK Solin, KK Omiš-Čagalj tours, KK Sukošan, KK Diadora Zadar i KK Cetina (Trilj).

Popis igrača trenera Solina Hrvoja Oršulića: Ivan Vuković (kapetan), Petar Šarac, Ivan Jukić, Luka Petrašić, Petar Barišić, Marin Jeličić, Ivan Brzica, Paulo Nenadić, Marco Čosić, Natanael Babić, Tomislav Jukić, Mauro Staničić, Ivan Jukić, Ante Mamić, Marin Budimir i Lovre Zrnić. Trener Hrvoje Oršulić, pomoćni trener Bruno Šundov i  službeni predstavnik Alen Barišić.

Završeno je 5. kolo A2-Lige Jug. KK Solin je u neizvjesnoj završnici poražen na gostovanju od Sukošana, rezultatom 84:78.

Sastav KK Solin: Vuković 15, Ćosić, Jeličić 10, Staničić, Petrašić 15, Mamić 3, Jukić 26, Šarac 7, Duvnjak, Nenadić 2.

Redoslijed nakon 5. kola: 1. Omiš ČT 10, 2. Diadora 9. Cetina 8, Sukošan 8, Solin 7 (2-3), Mislav 7, Sveučilište u Zadru 6, Dražen Petrović 5.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u