|  |  | 

Sport Sport

SPORTSKE VIJESTI

 

RUKOMET – ŽRK PETASON-VRANJIC: Nema ništa od Prve lige!

Vranjičankama ponovno cilj vrh i povratak u Prvu ligu

SOLIN – Nakon što je Hrvatski rukometni savez Odlukom poništio sva natjecanja zbog epidemije coronavirusa, nema ispadanja a niti ulaska u više razrede natjecanja, rukometašice Petason-Vranjica čeka nova sezona u 2.HRL jug. Uvjerljive prvakinje drugoligaškog juga u novoj sezoni čeka ponovno borba za prvo mjesto i povratak u elitni razred!

Sve uzrasne kategorije rukometašica ponovno su u punom ritmu rada u dvorani pod paskom svojih trenera i trenerica, te predsjednika kluba Željka Ljubičića.

– U protekloj sezoni smo zaposjeli prvo mjesto i težili višem rangu uz podršku Grada Solina i naših stalnih sponzora. Korona je uzrokovala poništavanje lige i slijedeća sezona kreće ispočetka ali sa ambicijama za viši rang kao i uvijek. Uz suglasnost kriznog stožera počeli smo sa treninzima i nadamo se ostanku ekipe u istom sastavu. Mlađe igračice su u istom trenažnom procesu i nastavljaju sa radom i težnjom slijediti rezultate samo prema vrhu u prvoj državnoj ligi. Trenerski kadar je isti – rekla je trenerica Suzana Ćoko-Vulikić.

NK DUGOPOLJE – 2-HNL: Na pomolu sportsko-tehnička suradnja sa Hajdukom

Za sada ništa službeno!

DUGOPOLJE – Mario Smodlaka sportski direktor nogometnog drugoligaša Dugopolja potvrdio nam je razgovore o sportsko tehničkoj suradnji sa splitskim Hajdukom. Održana su službeno dva sastanka, jedan u Dugopolju a jedan na Poljudu. Dugopolje su predstavljali sportski direktor Mario Smodlaka, dopredsjednik kluba Tomo Balić i tajnik Dragan Doždor, a Hajduka sportski direktor Ivan Kepčija, predsjednik kluba Marin Brbić i njegov savjetnik za struku Mario Stanić.

– Razgovarali smo o modalitetu suradnje i ništa službeno nije dogovoreno. Slijede konkretni razgovori o svim segmentima i očekuju se konkretne stvari. Stoga za sada nema ništa u svezi načina i imena struke ili igrača. Ugovor sa dosadašnjim trenerom prve momčadi Stipom Balajićem istekao je 1. lipnja – rekao je Mario Smodlaka, sportski direktor Dugopolja, te je naglasio:

– Dugopolje i Solin, odnosno ja i kolega Goran Gruica, bili smo inicijatori sastanka drugoligaša u Sesvetama sa predstavnicima HNS-a. Očekivati je pozitivne pomake od strane HNS-a kad je u pitanju drugoligaško natjecanje. Do 1. srpnja moramo znati sustav natjecanja od Prve do Trećih liga.

TENIS – TK DALMACIJACEMENT: Regionalno prvenstvo Dalmacije do 18 godina u Solinu

Pobjednici Solinjanka Stella Knez i Splićanin Marin Jamnički

SOLIN – Na terenima Teniskog kluba Dalmacijacement u Solinu od 6. do 8. lipnja 2020. održano je Regionalno prvenstvo Dalmacije u tenisu za juniorke i juniore do 18 godina.

U sustavu HTS-a organizirano je natjecanje za šest regija: Dalmacija, Istra i Primorje, Grad Zagreb, Sjeverno-Zapadna regija, Slavonija i Središnja Hrvatska.

Solinjanka Stella Knez, članica Dalmacijacementa, pobjednica je Regionalnog prvenstva Dalmacije. U finalnom dvoboju ostvarila je pobjedu protiv Ive Mikulić, članice TK Split 1950, u dva seta rezultatom 6:4, 6:1. Treće i četvrto mjesto su podijelile Nera Mihačić (DC) i Ivana Vuletić (Stobreč)

JUNIORI FINALE: Marin Jamnički (Split) – Kristian Tumbas Kajgo (Split) 6:3,6:0.

Treće i četvrto mjesto su podijelili Luka Plosnić (Pomorac) i Ainur Garifullin (Split).

Parovi juniori finale: Marino Anđelić (DC), Kristian Tumbas Kajgo (ST) – Lovre Hirons (ST), Roko Mišura (ST) 6:4,2:6,[15:13]

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.