|  | 

Crna kronika

Splitska policija privela dvojicu Solinjana zbog paljevine Audija vlasnika Moon bara

 

 

 

Uhićeni su i na obradu privedeni 27-godišnjak i 24-godišnjak, stariji je zaradio prijavu zbog oštećenja tuđe stvari, mlađi zbog nelegalnog posjedovanja oružja.

Splitska policija privela je na obradu dvojicu Solinjana, 27-godišnjaka i 24-godišnjaka koje se dovodi u vezu s paljevinom Audija u vlasništvu 22-godišnjeg Josipa Granića.

27-godišnjaka se sumnjiči da je u noći sa 2. na 3. veljače zapalio Audi, dok je 24-godišnjak bio s njim. On je na kraju prijavljen samo zbog posjedovanja oružja.

Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar, a 27-godišnjaka se sumnjiči da je požar izazvao zapaljivom tekućinom. Zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari, protiv 27-godišnjaka je podnesena je kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja tijekom obavljanja pretrage prostora kojeg koristi 24-godišnji hrvatski državljanin pronađena je puška i 140 komada streljiva. Protiv 24-godišnjaka će nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o oružju.

Navodno paljevina nema veze s događajem iz Stobreča kada je napadnut sudac Bruno Marić. Čini se ipak da je svemu povod Moon bar uz koji je vezano nekoliko događaja. Prvo su ispucana dva metka, da bi uskoro nakon toga policija dobila dojavu o bombi (koja se pokazala lažnom), a krajem godine ulazna vrata su izrešetana s 30 metaka. Sada je pak stradao vlasnikom automobil.

Navodno su dvojica uhićenih unajmljeni za paljevinu, pitanje je samo tko je naručitelj

izvor: Dalmacija News

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u