|  | 

Sport

Solinski Teniski klub Dalmacijacement jedini iz Dalmacije u 1.HTL

 

Tenis klub Dalmacijacement jedini iz Dalmaciji se natječe u 1. Hrvatskoj seniorskoj ligi!
– Liga se, inače, ove godine sastoji od dvije skupine po šest klubova. Igra se jednokružno i dva najbolje plasirana kluba u skupini igraju polufinale križajući se sa prvi i drugi iz skupina. Uz cementaše u istoj skupini su još Ogulin, Osijek, Rabac, Vrbovec i Karlovac. Odigrana su dva kola u kojima je Dalmacijacement zabilježio pobjedu u Ogulinu od 5:2 a kao domaćini izgubili smo od Karlovca, 1:6. Ekipu čine Grgo Dujmović, Silvio Dadić, Lovre Župić, Zdravko Divić, Igor Škorić, Mario Strinić, Andrej Grabovac i Ivan Mimica – rekao je trener seniora Alen Bekavac.

Seniori i seniorke u Prvoj ligi

Seniorke Dalmacijacementa su pobjedom nad Opatijom, 4:2, izborile nastup na Finalnom turniru seniorskog ekipnog Prvenstva Hrvatske odigranog u Velikoj Gorici. Uz šest zagrebačkih klubova nastup u finalu su izborile igračice varaždinskog Varteksa i solinskog Dalmacijacementa. Tako i solinske tenisačice, kao i seniori, jedine predstavljaju Dalmaciju u najvišem rangu natjecanja. Seniorska ekipa u sastavu Karla Kilić, Marija Curnić, Klara Mrčela i Renata Cipetić, pod vodstvom trenerice Željane Čagalj, na startu natjecanja sastala se sa drugim nositeljicama igračicama TK Zagi, kojima je pripao naslov prvaka RH. Nakon devet sati borbe i neizvjesnih pojedinačnih i susreta parova cementašice su priznale poraz u prvom kolu, 1:5.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.