|  |  |  | 

Grad Solin Vijesti ZP Izdvojeno

Solinske osnovne škole potvrdile svoj Međunarodni Eko status

Osnovne škole s područja Grada Solina, OŠ Vjekoslava Paraća, OŠ don Lovre Katića i OŠ kraljice Jelene svečano su obilježile stjecanje dijamantnoga, ali i obnovljenog, po drugi puta statusa Međunarodne Eko škole.

eko-skola3

Naime, u svibnju mjesecu u Zagrebu je, u dvorani Gastro Globusa na Zagrebačkom velesajmu, u organizaciji udruge Lijepa naša, održana Državna svečanost promocije i dodjele priznanja međunarodnim Eko – školama.

Među 300 obrazovnih ustanova iz cijele Hrvatske, svečanosti su nazočili i predstavnici OŠ don Lovre Katića i Vjekoslava Paraća predvođeni voditeljima Eko grupa i ravnateljima Anđelkom Slavić i Đurom Balojevićem koji su ovom prigodom dodijeljeni dijamantni statusi međunarodne Eko– škole, dok je OŠ kraljice Jelene predvođena ravnateljicom Vesnom Ružić po drugi puta obnovila svoj status Međunarodne Eko – škole.
Uz predstavnike osnovnih škola iz Solina svečanosti u Zagrebu nazočila je i koordinatorica projekta Grad Solin prijatelj djece Radojka Bućan koja je u ime Grada Solina preuzela i nagradu za Grad koji iznimno podržava školske projekte.

Status Eko-škole je sustav nagrađivanja na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini kada škole ispune postavljene kriterije i brigu za okoliš promiču kao trajnu vrijednost i način življenja. Međunarodno priznanje statusa Eko škole dodjeljuje se na dvije godine, a nakon toga slijedi prijava za obnovu. Škola mora dokazati da je u provedbi programa, prema zacrtanim smjernicama otišla “korak dalje”, produbila i proširila rad na izabranim temama.

Sve tri osnovne škole s područja Grada Solina svečano su obilježile i proslavile svoj međunarodni eko status na školskoj svečanosti koja se tim povodom održala u školi kraljice Jelene. Tom prilikom u prigodnom programu kroz pjesmu, ples, igrokaze i recitacije, učenici škole, a i njihovi učitelji, svoj trud potvrdili su na svoj ekološki način života i sudjelovanje u brojnim aktivnostima na temu ekologije.

izvor(i): Grad Solin

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL