|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Solinjanin Marko zlatni na Europskom kupu

 

Marko Božić zlatni na Europskom kadetskom kupu

Najjači turnir u kadetskom svijetu drugog je, ujedno i posljednjeg dana dobio savršen epilog zahvaljujući sjajnom nastupu mladih hrvatskih judaša, priopćili su iz Hrvatskog judo saveza. Marko Božić i Nika Markulin osvojili su zlatna odličja dok je Jana Cvjetko završila na 3. mjestu.

Sjajne nastupe u kategoriji -90 kg prikazao je Marko Božić iz Judo kluba Solin koji je do finalne borbe upisao čak pet ippona. U borbi za zlatnu medalju čekao ga je Gruzijac Saba Gvelesiani. Božić je odlično otvorio borbu, bio je smiren i apsolutno kontrolirao cijeli meč. Kako je vrijeme odmicalo, te Gruzijac nije uspio pronaći rješenje protiv Božića, isti poseže za neopreznim napadom, te odlukom sudaca gubi borbu diskvalifikacijom – odnosno Božić osvaja zlatno odličje!

“Ne mogu vjerovati, nisam još svjestan rezultata! Čim sam dobio prvu borbu, već sam vidio da će biti nešto od današnjeg dana. Iako sam osvojio zlato mislim da sam taktički mogao bolje neke stvari odraditi, da sam slušao savjete trenera Crnova bilo bi sigurno bolje i jednostavnije za mene, ali na kraju je dobro sve ispalo. Učenik sam V. opće gimnazije u Splitu, pohađam drugi razred, treniram i igram igrice”, kazao je zlatni Božić, priopćio je Hrvatski judo savez.

Na putu do finala Božić je bio bolji od Orkhana Ahmadzade (AZE), Dmitry Chaynikova (SLO), Luke Tevdoradze (GEO), Cristiana Minicinesija (ITA) i Gaya Sonntaga (FRA).

Izjava trenera Dragana Crnova:

“Nemam što drugo reći osim da sam izuzetno ponosan što nastavljamo dalje raditi kvalitetne i velike rezultate. Zlato na najjačem svjetskom turniru za kadete samo pokazuje kvalitetan rad u našem klubu i širinu koju imamo natjecatelja. Uz izuzetne rezultate Ane Viktorije Puljiz i Lare Cvjetko tu se pridodao i Marko Božić koji je godinama u samom vrhu hrvatskog juda, sad se pokazao i na svjetskoj sceni i da se od njega u budućnosti mogu očekivati velike stvari. Jako sam ponosan na njega zbog njegovog zalaganja i truda dugih niz godina na treningu i sada to sve dolazi na naplatu. Marko je sada s ovim rezultatom sebi osigurao nastup na Prvenstvu Europe i Prvenstvu svijeta te EYOF-u te veselim se vidjeti hoćemo li donijeti još jednu svjetsku medalju u naš grad Solin.”

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL