|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

SOLINJANIN JULIO: Novi spot posveta je velikom Arsenu Dediću

 

Foto: Julio Juraga

Pjesma “Adio Ars” koju izvode Hrvoje Čule i Ana Maslov Sardelić  napisana je neposredno nakon smrti velikana hrvatske glazbe i pjesnika Arsena Dedića, te je posveta za njegov lik i djelo.

Arsen Dedić autor je nekih od najljepših pjesama s ovih prostora. Kada bismo išli izdvajati njegove najpoznatije pjesme koje se smatraju klasicima naveli bi svakako “Balada o prolaznosti”, “Ne daj se Ines”, “Moderato Cantabile” i “Pamtim samo sretne dane” iako je njegov doprinos kulturi daleko veći od ovih pjesama. U čast ovom glazbeniku nastala je pjesma “Adio Ars” čiji autor glazbe je Davor Juraga, a stihove su napisali Davor i Julio Juraga. Pjesmu izvode talentirani gitarist Hrvoje Čule i prekrasna Ana Maslov Sardelić koja se i pojavljuje u spotu.

Na ideju da napravi pjesmu je došao prijatelj Davor koji me je nazvao te pitao dali bih mogao napisati dio stihova koji bi išli u recitaciji,  te sam kao štovatelj Arsena to odmah i uradio. Sama ideja da se napravi spot je pomalo neobična, jer smo prvotno radili reportažu o autoru Davoru u kojoj bi ova pjesma koja je do tad bila samo neobjavljena demo snimka , poslužila kao podloga. Pošto nam je trebao za tu svrhu netko tko zna dobro svirati gitaru, pozvao sam prijatelja iz djetinjstva Hrvoja Čule koji je na to bezrezervno pristao, te nam slao svoje snimke. Nama se svidjelo kako to u njegovoj izvedbi zvuči, te smo odlučili snimiti profesionalno pjesmu u studiju – rekao je redatelj spota i tekstopisac Julio Juraga.

Za izgled spota zaslužni su režiser Julio Juraga i kamerman Jure Knezović koji su ga napravili u produkciji Kino kluba Split, a objavila ga je izdavačka kuća Scardona

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u