|  |  | 

Sport Sport

Solinjani prvo poluvrijeme neefikasni, a u drugom Dubravci im očitali bukvicu po drugi put ove sezone!

 

SUPERSPORT 1.NL – Sezona 2022./2023., 14. kolo:

Solinjani prvo poluvrijeme neefikasni, a u drugom Dubravci im očitali bukvicu po drugi put ove sezone!

SOLIN – DUBRAVA TIM KABEL 0:2

DUGOPOLJE – Stadion Hrvatskih vitezova. Gledatelja 300. Sudac: Filip Cindrić (Nova Kapela) 6. Pomoćnici: Benković i Sinković. Četvrti sudac: Vukančić. Delegat: T. Krleža.

STRIJELCI: 0:1 – Turanjanin (53), 0:2 – Ivanović (81).

SOLIN (3-4-3): Kargotić – Džaja, Tomić, Novak-Stanko – Markota (od 78. Kaćunko), Ninčević, Klarić (od 63. D. Topić), Dominić (od 70. Puljić) – Kušeta, Chinedu, Vodanović (od 70. Nimely).

Trener: Toni Golem

DUBRAVA TIM KABEL (4-2-3-1): Kakša – J. Palić, Ferdinand, T. Palić, Čoko – Agha, Turanjanin – Marton (od 90. Pavlović), Petriško (od 90. Hoić), Ivanović (od 85. Kuliš) – I. Ljubanović (od 90. Gucić).

Trener: Damir Milinović.

CRVENI KARTON: Nema

ŽUTI KARTON: Kargotić (4), Tomić (51), I. Ljubanović (90).

IGRAČ UTAKMICE: Marko Ivanović (Dubrava Tim Kabel)

Dubrava Tim Kabel je prekinula uspješan niz Solina i pokazala se kao bauk za momčad Tonija Golema, nakon brodoloma u prvom dijelu prvenstva u Zagrebu (4:1), Dubravci su uzeli pun plijen i kao gosti. Solinjanima je pripalo prvo poluvrijeme koje nisu okrunili pogotkom, pogodili su i vratnicu, dok su gosti bili apsolutno bolji u drugom dijelu, a imali su prilika i za povisiti rezultat! Niti Golemove izmjene nisu vratile u pravi kolosijek modre s Jadra.

Prvi su zaprijetili domaćini u 3. minuti, Vodanović je „ukrao“ loptu Josipu Paliću, no njegov udarac nije bio efektan. U 4. minuti kontru je nastavio Ivor Ljubanović i neometan krenuo prema vrataru Kargotiću, koji ga ruši na 25 metara od vrata i zarađuje žuti karton. Igra se otvoreno ali bez konkretne završnice jedino je u 17. Duje Ninčević isprobao udarac s oko 20 metara pokraj vrata. U 19. Borna Marton iz slobodnog udarca puca iznad grede. U 21. Chinedu se izvrsno izborio za ubačaj prema Kušeti a na njegovu povratnu lotu natrčava Dominić i puca blok. U 24. minuti visoki ubačaj Markote s desnog boka loptu glavom je zahvatio Vodanović ali lopta ne pogađa cilj. U 30. na ubačaj Ninčevića iz kuta natrčao je branič Tomić i loptu skrenuo preko vrata. Uzvraćaju i gosti ali se domaćini znalački brane i sve ostaje na udarcu iz kuta.

U 39. minuti Solinjani su imali najveću priliku do tada. Dug napad Solina Chinedu je završio udarcem, no lopta se odbije od suprotne stative, na odbijenu je natrčao Dominić i ne pogađa cilj, loptu je poslao preko vrata. U 44. Chinedu je zaustavljen prekršajem a iz sl. udarca Ninčević puca za malo preko grede.

Drugi dio gosti su otvorili agresivnije, i to su već u 53. minuti oplemenili pogotkom Nikole Turanjanina iz mrtvog kuta pokraj braniča Luke Džaje probio je vratima Kargotića i lopta je odsjela u suprotnoj maloj mreži, 0:1!

Gosti nastavljaju agresivnije i tečnije, u 67. Agba je pripremio povratnu za Ferdinanda koji je opalio sa 18 metara pokraj stative. Nakon nekoliko polu prigoda u 79. mat pozicija za Dubravu, Petriško je asistirao kapetanu Ljubanoviću ali Kargotić je pobjednik. Što nije uspio Petriško uspio je Marko Ivanović u 81. minuti, kada je dva puta izigrana obrana Solina, i nije mu bilo baš teško matirati Kargotića, za 0:2! Ponovno je Ivanović ima zicer u 83., kada iz blizine nije savladao Kargotića. Solinjani su se kasno probudili ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vratara Kakšu!

IZJAVE TRENERA:

Svaki poraz je neugodan. Prvo poluvrijeme smo imali i stativu i nekoliko pokušaju, ali jedno poluvrijeme ja malo. Drugi dio bili smo neprepoznatljivi. Dubrava nam ne odgovara pokazalo se, čestitam im na pobjedi – rekao Toni Golem trener Solina.

Trener Dubrave TK Damir Milinović je bio zadovoljniji, te je rekao:

Nije bilo nimalo lako zaustaviti Solina u dobroj seriji. Čestitam mojim igračima na igri koju tražim. Odigrali smo našu igru i zasluženo pobijedili dobrog Solina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.