|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

SOLIN ZA DOM SPREMAN

 

 

Grad Solin, točnije solinski oci, poklanja svojim stanovnicima besplatan koncert na lokalitetu Priko vode, Arapovac. I to u subotu, uoči dana kada solinjani štujući svoju zaštitnicu, Malu Gospu, privuku veliku količinu vjernika iz svih krajeva Dalmacije. Da se poklone Blaženoj majci i poruče kako se uzdaju u njenu ljubav, zaštitu i mir.

Zašto Tompson, zašto baš tada i zašto besplatno?

Pođimo od kraja pitanja.

Ko to ima pravo trošit naš teško zarađeni novac na drečanje dokazanog vođe podsjećanja na najcrnje dane u povjesti našeg naroda. Džaba sva njegova pravdanja, džaba izlivi ljubavnog sadržaja, jer je određena mladost, strogo birana, u njemu prepoznala poruku te u svom nekom nakaradnom điru nepoštedno mu uzvraća i svakim novim koncertom produžuje tu sramotnu paradu ustaštva. Lupanje kako on piva besplatno su čista laž jer, kao i Split, velika svota novca ide u privatne ruke a solinsku sirotinju to očito ne zanima. Grad Solin je bremenit mnogim komunalnim, socijalnim, sportskim i drugim problemima te je upravo iz te namjene novac preusmjeren tamo gdje nikako ne bi trebao.

Zašto baš za dane Male Gospe i dan Grada?

Zbog glasova, zbog trenda i zbog straha. Grad prijatelj mladih i djece ovim potezom pokazuje da mu se upravo živo jebe za te, rado isticane, kategorije. Tko više da povjeruje u tu budalaštinu.

Zašto on?

On koji tvrdi da je ZDS sastavni dio njegove pjesme, u samom početku agresije na Hrvatsku, legitiman i ništa drugo. Ma Boga ti. To je ustaški pozdrav ma kad god se on ističe. A naročito na njegovim dernecima. Ovo solinsko kulturno lito je dokaz kako se može podariti svoje građane sa niz primjerenih događanja na tragu kulture, umjetnosti i zabave. Stanovnici naselja Priko vode, ove će subote sa svojih balkona slušati novu tirade silovanja, neki rado ma svi ne.

Ovakav projekt je na sramotu solinske vlasti koja očito zna gdje treba podmazat kako bi se vlast nesmetano, kao i do sada, vodila.

Zašto gospodin domoljub ne bi u Solinu održao humanitarni koncert, uz naplatu ulaza, te dio novca pokloniti onima kojima je preko potriban.

Neće on to, ne uklapa mu se u strategiju.

I na kraju jedno sasvim čisto pitanje. Kakvu vezu imadu on i Gospa? Papa Franjo je jasno iskaza svoju ljutnju zbog korištenja tog Blaženog imena u bludne i komercijalne radnje.

To je uvreda i za našu svetu majku te bi zbog toga svi vjernici trebali imati odmak od ove nakaradnosti, jer vjerniku triba čista vjera a nikako politikanska. U suprotnom tu nema nikakav dodir sa svetosti i vjerovanje.

Za Grad Solin stoji jedna vječna konstanta. Drž se onih koji ti donose glasove.

Cjena.

Neš ti problema.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u