|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Solin seli u niži rang

 

 

SuperSport 1.NL – Sezona 2023./2024.: SOLIN – BSK 0:1

Sudci kreirali pobjednika u derbiju začelja i Solin seli u niži rang

DUGOPOLJE – Stadion Hrvatskih vitezova. Gledatelja: 400. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) 5. Pomoćnici: Marko Maloča i Vinko Podrug. Četvrti sudac: Luka Slišković. Delegat: Antonio Pavlečić (Zagreb).

STRIJELAC: 0:1 – Perošević (69/11m).

SOLIN (4-4-2): Runje 6 – Lovrencsics 6, Tomić I 6, Kuvačić 6, Vučković 5,5 – Karabatić 5 (od 78. Tomić II -), Dadić 5, Kaćunko 5 (od 80. Džaja ), Vrcić 5 (od 46. Đolonga 5,5) – Repić 5 (od 78. Rajić -), Čuić 5 (od 46. Kapitanović 5). Trener: Luka Bonačić 6.

BSK(4-2-3-1): Đilas 6,5 – Pejić 6, Dobrijević, 6 Tomašević 6, Rudić 6 – Plum 6,5, Pušić 6 – Grgić 5,5 (od 61. Perošević 7), Solić 6 (od 85. Pavlek -), Knežević 5,5 (od 61. Hrs 6) – Nikolić 5,5 (od 55. Škrijelj 6). Trener: Denis Krstanović 6,5.

ŽUTI KARTONI: Pušić (7), Vučković (39), Karabatić (61), Solić (65), Tomić I (69).

IGRAČ UTAKMICE: Antonio Perošević (BSK).

Derbi začelja pripao je BSK-u, koji su ovom pobjedom ostali u igri da izbjegnu i pretposljednje mjesto koje vode u kvalifikacije, dok Solinjani definitivno sele u niži razred natjecanja!! Zasigurno Solinovu porazu a pobjedi BSK-a su kumovali sudci na čelu s glavnim Ivanom Vučkovićem, koji je sve tri sporne situacije dosudio u korist gostiju, te je na taj način izravno sudjelovao na rezultat i pobjednika.

Pobjedonosno pogodak u 69. minuti postigao je svježi Antonio Perošević iz kaznenog udarca, lopta u jednu a vratar Runje u drugu stranu, 0:1! Prethodili je „remplanje“ između mladog braniča Solina Luke Kuvačića i poslije strijelca Peroševića na rubu kaznenog prostoru uz poprečnu crtu, sudac je je to okarakterizirao kao prekršaj za kazneni udarac. Sve bio nekako i prihvatili i rekli bi „brz je na obaraču, kad je u pitanju penal da nekoliko minuta prije toga nije donio dvije čudne odluke.

Igranje rukom gostiju i nepriznat pogodak Solina!

Najprije očigledno igranje rukom gostujućeg igrača u kaznenom prostoru nije vidio ni on ni prvi pomoćni sudac Marko Maloča, a skočili su svi na igralištu i klupama, pa i u gledalištu tražeći kazneni udarac. No, na sreću nije dijelio kartone zbog prigovore, jer bio to stvarno bilo previše. Nakon toga je uslijedio pogodak Solina, postigao ga je branič, Luka Kuvačić, baš onaj koji je poslije u 69. minuti „skrivio“ najstrožu kaznu za pobjedonosni pogodak. No, njegov pogodak nije priznat, nakon što je prvi pomoćni sudac Maloča signalizirao zaleđe! Njegovo signaliziranje je prihvatio sudac Vučković, a igrač, koji je postigao pogodak nije bio u zaleđu, što potvrđuje i snimka! Nažalost, morali smo započeti izvještaj obrnuti smjerom, jer pogodak gostiju kulminacija triju prethodnih odluka sudaca na štetu Solina, zar baš sve tri!! No, sve te odluke sudaca nisu glavni razlog što je Solin potvrdio ispadanje iz lige kolo prije kraja prvenstva. Veoma loš beskrvan pristup, a na ovoj utakmici se mnogo toga pokazalo lošim. Zasigurno u klubu s Jadra su potrebne temeljite analize i remont u svim segmentima, jer umjesto da proslave 105. godišnjicu osnivanja na preuređenom stadionu i prostorijama uz Jadro, Modri sele u niži rang natjecanja!!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.