|  |  |  | 

Grad Solin Komentar dana ZP Izdvojeno

SOLIN LIVE ZA BOLJE SUTRA

 

Foto: SL (rođendansko okupljanje ekipe Solin Live…HVALA VAM SVIMA i ostalima koji nisu mogli doći)

Svaki san započinje borbom, od borbe sa samim sobom preko borbe sa sivom svakodnevnicom do borbe za bolje sutra. Kad bi tu borbu baš podijelili u tri koraka to bi i redoslijedom i važnošću bila baš ta tri koraka: ja, danas i sutra.

Uvijek sam smatrao kako postoje poslovi i postoje pozivi. Ovaj moj, nazovimo ga novinarski ili aktivistički je upravo to, poziv. Jer kako drukčije objasniti i pojasniti ljudima zašto neumorno ustaješ svako jutro i lutaš solinskim ulicama, tražiš priče, pišeš i objavljuješ stavljajući sebe u prvi plan kao idealnu podlogu za pljuvanje i liječenje frustracija osobama koje vode borbe sa samim sobom i nemoćne su za ijednu drugu vrstu borbe. Šetaju gradom, žive u gradu, dišu u gradu, sve vide i sve čuju, sve znaju i sve razumiju, pa opet zatvaraju jedno ili oba oka na sve to i pritom nađu snage za reći ponešto o onome koji želi ukazati na sve to.

Svakakvih sam se ja nadimaka ovih godina naslušao: klaun, redikul, buntovnik, debil, sanjar, idealist. Možda i jesam sve to, a možda sam i puno više od toga. Ja sam se potrudio upoznati vas no imam osjećaj kako vi niste upoznali mene. No jedno je sigurno, ja sam onaj koji se diže u rano jutro nakon cjelonoćne borbe sa samim sobom i svojim demonima, zajedno s paunovima šetam gradom tražeći priče pokušavajući svakodnevnicu promijeniti u bolje sutra. Na toj ideji je i nastao Solin Live, na toj ideji je okupio mlade novinare, fotografe, kolumniste, karikaturiste. Momke i cure koji su osjetili poziv kao i ja, koji su svoje ime i prezime stavili u službu dobra.

To može i svaki od vas, napisati priču, potpisati je, Solin Live je objavi i čekamo reakcije. Ali ne, lakše je tuđim k….. gloginje mlatiti, nek drugi vodi tvoje bitke jer ionako se ništa ne može promijeniti. E tu ste u krivu, može i mora. Borba nikad ne prestaje. Solin Live je živi dokaz tomu već šestu godinu ruši barijere, podiže letvice i traži i pokreće promjene.

Mi ćemo i dalje biti tu, kao aktivisti, kao novinari, kako god. Bit ćemo tu, zbog sebe i zbog vas. Zbog svih nas. Kako kaže ona reklama, jer mi to zaslužujemo. Nek nam je sretan rođendan i nek nam je sa srećom

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL